Aydın’ın Köşk ilçesinde büyük çekişmeye sahne olan 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Adayı Nuri Güler, rakibi Millet İttifakı’nın Adayı Veli Tuna’yı sandıkta geride bırakarak belediye başkanı oldu. Herhangi bir itiraz söz konusu olmayınca AK Parti'li Nuri Güler, 15 meclis üyesiyle birlikte Efeler’deki Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını aldı. Aydın Adliyesi önünde meclis üyeleri ile birlikte objektiflere poz veren Güler, açıklamalarda bulundu.

“GECE GÜNDÜZ YÜKSEK BİR TEMPOYLA ÇALIŞTIK”

Köşk ilçesinde önemli ve zorlu bir seçimi geride bıraktıklarını ifade eden Güler, “Uzun süren seçim çalışmasında katkı sunan arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Adaylığımızın açıklandığı günden seçimin bittiği güne kadar durmaksızın, gece gündüz yüksek bir tempoyla çalıştık. Bütün seçmenlerimize temas etmek ve gönül bağı oluşturmak için büyük bir çalışma yürüttük. Şahsımızla alakalı çok ciddi olumsuz bir propaganda oluşturulmaya çalışıldı. Ama biz bunların üstesinden geldik. Vatandaşlarımız bunlara inanmadı. Bize önemli bir katkı sağlayıp teveccüh gösterdiler. Köşk'ümüzde yaşayan bütün insanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Köşk’te yaşayan insanlarımıza samimiyetleri ve duydukları güven nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

“HZ.ÖMER’İN ADALETİNİ TESİS EDECEĞİZ”

Yerel seçimin Köşk’te önemli bir zaferle sonuçlandığını dile getiren Güler, “Bu zafer, Cumhur İttifakı'nın bir zaferidir. Birçok olumsuzluklara rağmen Köşk'te ilk defa böyle bir seçim yaşandı. Daha önce böyle bir kargaşa ve kaygan zemin oluşmamıştı. Bu kadar çetrefilli bir seçimin sonunda başarıya ulaşmanın ayrı bir hazzı var. Fakat biz bunlara takılıp kalmıyoruz. Köşk’teki 27 bin 500 kişinin belediye başkanıyız. Herkese aynı yakınlıkta ve eşit mesafedeyiz. Dolayısıyla biz hizmetlerimize odaklanacağız. Köşk’ümüzü yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Köşk’ümüzde adil ve adaletli davranacağız. Hz. Ömer’in adaletini tesis edeceğiz. Bu duyguyu insanımıza tattıracağız. Hiçbir vatandaşımızın dini, dili, ırkıyla alakalı ayrım yapmayacağız. Bütün mahallelere nüfus yoğunluğu ve ihtiyaçlarına göre hizmet sağlayacağız. Gerekli planlarımızı tamamlayıp aciliyet arz eden yerler başta olmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Köşk’te yaşayan insanımızın mutlu ve güler yüzlü olmaları için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız" diye konuştu.

“ÖZLEM HANIMA KARŞI BİR ÖNYARGIMIZ YOK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla da ılımlı bir siyaset izleyip Köşk’e hizmet için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya hazır oldukları mesajını veren Güler,  "Milletin kararına saygılıyız, bu kararın başımızın üstünde yeri var. Millet ne derse biz onu yaparız. Halkımız Köşk’te bize, Büyükşehir'de Özlem hanıma görev verdi. Prosedür ve kanuni olarak gerekler neyse onu yapacağız. Özlem hanıma karşı bir önyargımız yok. Bütün ilişkimizi devletin kanunu ve kamu kurumu olmanın gereği olarak kuracağız. İlişkilerimizi en sıcak bir şekilde, Köşk’ümüz için ne gerekliyse o şekilde iletişimimizi sağlayacağız" ifadelerini kullandı.