Parkın ortasında bulunan mermer anıtta 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaşın isminin yanı sıra, darbeciler tarafından öldürülen Ömer Halisdemir’in fotoğrafı yer aldı. Açılış töreninde vatandaşlara lokma dağıtılırken, mehter takımı da gösteri yaptı. Törene Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz ve Kadın Kolları Başkanı Birsen Kırlıoğlu, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Haluk Alıcık’ın eşi Rumeysa Alıcık ve kızı Melek Gökçen Alıcık, partililer, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde ilk konuşmayı Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Sak yaptı. Haluk Alıcık döneminde Yıldıztepe sınırları içinde beşinci parkın açılışını yaptıklarını ifade eden Sak, pazar yeri ve kapalı düğün salonu da istedi.

“MEYDANA OTOPARK VE YEŞİL ALAN YAPACAĞIZ”

Muhtar Sak’ın ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık konuşmasını yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşların anısını yaşatmak adına parka böyle bir isim verdiklerini ifade eden Alıcık, konuşmasında yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlattı. Nazilli’nin en büyük sorununun otopark olduğuna değinen Alıcık, “5 Eylül İlkokulu artık hüviyetini yitirdi. Orayı yıkıp altına battı çıktı, üstüne de yeşil alan yapacağız. Ayrıca postane, eski jandarma binası ve Uğur Mumcu Parkı’nın olduğu alana da aynı şekilde altına otopark üstüne yeşil alan yapacağız” dedi.

“SÜMER ÜNİVERSİTESİ VE RAYLI SİSTEM KURACAĞIZ”

Eski Sümerbank alanı ile ilgili iki projesi olduğuna değinen Alıcık, söz konusu alana yapılacak Sümer Üniversitesi sayesinde bölge ekonomisinin canlanacağını belirterek, “Biz bu üniversite için söz aldık. Bu proje Nazilli için dumansız baca olacak. Yine Sümerbank alanından İsabeyli’ye kadar öğrencilerin taşınması için hafif raylı sistem inşa edeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’nden tren istasyonuna kadar çekilecek bir hatla bu bölgede üretilen mallar doğrudan İzmir Limanı’na ulaştırılacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından parkın inşa edildiği alanda bulunan üç dönümlük arsasını belediyeye bağışlayan Sercan Büzgülü, Başkan Alıcık’a çiçek takdim etti. Okunan duanın ardından kurdele kesimiyle açılış tamamlandı.