2019’un ilk üç ayında yaşanan 80 bin 17 motosiklet ve bisiklet kazası nedeniyle Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya gelen Aydınlı motosikletçiler, bir basın açıklaması yaptı. Aydın motosiklet kulüpleri adına Cihan Akhan’ın organize ettiği basın açıklamasına Aydın EphesusMot, Kuşadası, Selçuk Motosiklet Derneği üyeleri ile Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi Başkanı ve üyeleri katıldı. 2017 ve 2019 yılları arasında meydana gelen motosiklet kazalarının ürkütücü boyutlara ulaştığını belirten Oya Kot, Türkiye genelinde 2017’de 66 bin 267, 2018’de 67 bin 386 ve 2019’un ilk üç ayında da 80 bin 17 motosiklet ve bisiklet kazası yaşandığını kaydetti.

“AMACIMIZ KAZALARI AZALTMAK”

Trafik kazalarına ve kazaların önüne geçilebilmesi için alınabilecek olan tedbirler sıralayan Kot, “Motosiklet kazalarında hayatının baharında olan arkadaşlarımızı maalesef trafik terörüne kurban verdik ve vermeye devam ediyoruz. Havaların ısınması ile birlikte aktif motosiklet kullanımı da artacaktır. Bu artışla birlikte kazalar da artacaktır. Bizim amacımız bu kazalar olmadan, canımız yanmadan önüne geçmeye çalışmaktır. Öncelikle motosiklet kullanan arkadaşlarımız koruma kıyafetleri, kask, eldiven, korumalı mont ve pantolon mutlaka giymeliler. Maalesef çevremizde bazı motosikletçi arkadaşlarımız kask takmıyor ve güvenlik önlemlerini almıyor. Sürücü kurslarına denetimlerin arttırılması ve eğitmenlerin sürücü kurslarını ticari olarak görmeyip bir can olarak görmeleri önemlidir. Bizler motosiklet kullanıcıları olarak sürücülere sesleniyoruz. Motosikletlerinde üzerinde bir can olduğunu düşünmelerini istiyoruz. Motosikletleri ve bisikletlileri trafikte fark edelim” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK DERSİ ZORUNLU OLMALI”

Basın açıklamasının ardından motosikletlilerin ve bisikletlilerin organizasyonunun oluşmasında öncülük eden Cihan Akhan ise motosiklet kulüplerine teşekkür etti. İlkokuldan itibaren trafik dersinin zorunlu olmasını talep eden Akhan, otomobil sürücülerinin trafikte motosikletlileri görmelerini ve fark etmelerini istedi.