CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya bir tepki de İncirliova'dan yükseldi. CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, saldırıyı kınadı.

"FAİLLER CEZALANDIRILMALI"

Akman, Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde, çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Yapılan saldırıyı kınıyorum. Genel Başkanımız, partimiz ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Faillerin bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını bekliyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum" dedi.

PLANLI SALDIRI

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının planlı gerçekleştirildiğini savunan Alak da, bu saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi. Saygısızlığın Kılıçdaroğlu'na değil, şehide, ezana, namaza, cenazeye ve Türk milletinin tüm geleneklerine karşı yapıldığını kaydeden Alak, "Genelkurmay başkanının, paşaların, emniyet müdürlerinin önünde gerçekleşebilen bu olay tarihe kara bir leke olarak geçecektir" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDAYIZ"

Terör örğütü PKK'nın suikast düzenlediği tek liderin Kılıçdaroğlu olduğuna dikkat çeken Alak, şunları aktardı: "Sayın Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı yıllardır yediği İstanbul'un nimetlerini paylaşmak istemeyen organize suç örgütünün kışkırtmasının bir sonucudur. Bu yumruk yalnızca Kılıçdaroğlu’na değil Türk milletine atılmıştır. Kılıçdaroğlu'nun yanındayız." 
Alak, şehitlere rahmet dilediğini sözlerine ekledi.