CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla İstanbul seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) tepki gösterirken, seçimlerin yenileneceği 23 Haziran’da seçmenin bu karara cevabını vereceğini söyledi. "6 Mayıs’ta bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine 4’e karşı 7 oyla yani oy çokluğu ile karar verilmiştir" diyen Bülbül, “31 Mart seçim sonucunu iptal eden karara imza atan 7 YSK üyesi hakimlerin verdikleri bu hukuksuz kararla deyim yerindeyse yatacak yerleri yoktur” ifadelerini kullandı.

“YSK HUKUKSUZLUK YAPTI”

İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının, Seçim Kanunu’nun, YSK’nın yerleşmiş içtihatlarının ve seçim için çıkardıkları genelgelerinin açıkça ihlali anlamına geldiğini öne süren Bülbül, şunları kaydetti: “YSK tüm bunları bir kenara bırakmış yasaya, hukuka, genelgelere aykırı karar vermiştir.
Şöyle ki; YSK’nın 31 Mart seçimleriyle ilgili yayımladığı seçim takvimine göre, sandık kurullarının oluşumuyla ilgili itiraz süresi, 2 Mart 2019 tarihinde sona ermiştir. Kurulun bu konuda emsal kararları da bulunmamaktadır." 
  Bülbül, YSK'nın Bursa Mustafakemalpaşa ve Pasinler’deki itirazları, süresinde yapılmadığı için reddettiğini de hatırlattı.

“SEÇMEN CEZALANDIRILIYOR”

Sandık başkanları ve üyelerinin, AK Parti iktidarının tayin ettiği kaymakam ve mülki idari amirlerinin gönderdiği listelerden yine HSK’nın belirlediği ilçe seçim kurulu hakimleri tarafından belirlendiğini ifade eden Bülbül, “Yani sandık başkanı ve üyelerinin kamu görevlisi olup olmadığı konusunda, o sandıkta oy kullanan seçmenin, adayın ve seçime giren siyasi partilerin hiçbir tercihi yoktur. Ayrıca bu kişilerin seçim sonuçlarını etkilediğine ilişkin somut kanıt da yoktur. Sandıkta AKP ve MHP’nin sandık üyeleri ve müşahitleri var olup oy kullanma sürecinde ve sayımda hiçbir itirazları bu sandıklarda olmamıştır. Tüm bunlar ortadayken seçimin iptali tümüyle hukukun katledilmesidir, seçmenin cezalandırılmasıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Aynı zarf içindeki 1 pusulada usulsüzlük yapılıp, 3 pusulada uygun davranılmış olmasının mantıklı hiçbir açıklaması olamayacağına değinen Bülbül, açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesinin tek nedeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesidir. Yıllardır yönettikleri bütçeyi kaybetme korkusudur. YSK hukuku bir kenara itmiş ve iktidarın baskısı, müdahalesi altında bu kararı vermiştir. Bu hukuk değil darbedir. YSK darbesidir. Seçmen iradesine müdahaledir. YSK’nın bu talimatlı darbesine, İstanbul seçmeni 23 Haziran’da gereken cevabı Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı seçerek verecektir. 23 Haziran’da her şey çok güzel olacaktır.”