GENEL MERKEZDEN İZİN VERİLDİ

Akın, toplantıda yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisinin genel merkezinden konuyla ilgili gerekli iznin kendisine verildiğini aktardı. 9 ayda 60 bin kişiye ulaştıklarını, Aydın seçmeninin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından memnun olmadığı sonucuna ulaştıklarını kaydetti. Akın, "Artık Aydın’ın dağlarından yağ, ovalarından bal akmıyor, Aydın nüfusunun yüzde 50’sinin 50 yaş üstü olduğunu biliniyor. Bu demektir ki, Aydın bir emekli şehri olmuş, fakir bir il olmuş, herkes para kazanmak için borç, harç içerisinde yaşıyor. Kimse verilere bakmıyor. Aydın'ımızın zenginliğine kimse bakmıyor. Aydın’da çok büyük ağır sanayiye ihtiyacımız yok. Aydın turizm şehri olmalıdır. Germencik’ten başladığımız, 'İnsanın sınırsız zekasını ortaya çıkarmak' gibi bir projemiz var. Eski dünya ile yeni dünyayı karşılaştırdığımızda, teknoloji, makineler bireylerin üzerine çıkmıştır. Biz insana yatırım yapıyoruz. Daha iyi bir aile, toplum nasıl olmalı gibi araştırmalarımız var. Sonunu görmediğimiz işe başlamıyoruz. Biz bu işi onlardan daha iyi yapabileceğimizi, diğer belediyelerden örneklerle gösterdik. Küresel düşünmek gerekir" diye konuştu.

"KUŞADASI'NIN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM"

Büyükşehir'in yanı sıra Kuşadası'nda belediye başkanlığını alacaklarına inandıklarını ifade eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydın’ın da, benim de beklemeye tahammülüm yok. Böyle bir toplantı ile başladık. Nereden başlayacağımızı, ne yapacağımızı bilirsek, organize olabilirsek, Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediye Başkanlığı seçimlerini alacağımıza inanıyorum. Sizlerin de görüşleri bizim için önemli, herkesin fikrini almak isteriz. Sizlerle bu işi başaracağız, siz isterseniz Kuşadası isteyecek. Kuşadası isteyince bizler seçileceğiz. Kuşadası'nın bugünkü bulunduğu durumdan yüz kat daha fazla iyi durumda olması gerekir. Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 30-40’ını turizme ayıracağız. Bu konuda arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Kuşadası’nın sorunlarını biliyoruz."
  Akın, toplantıya katılanlara teşekkür ederek Aydın ve Kuşadası'nın sorunlarını bildiğini, en iyi hizmeti vermek için elinden geleni yapacağını vurguladı.

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN YIKILMASI SÖZÜNÜ ALDI

Kuşadası MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Bayraktar ise, ilçe teşkilatı adına, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı yolunda Akın’a başarılar diledi. Akın'ın sorunları iyi bildiğini dile getiren Bayraktar, MHP'nin hem büyükşehir, hem de Kuşadası'nda belediye başkanlığını kazanacağına inancının tam olduğunu aktardı. Akın'dan Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda Kuşadası'na hiç yakışmayan Atatürk köprülü kavşağının yıkılması sözünü alan Bayraktar, teşkilat olarak ellerinden gelen desteği vereceklerine işaret etti.  

ESNAFTAN DESTEK İSTEDİLER 

Öte yandan kahvaltının ardından Akın ve beraberindekiler, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten'i ziyaret etti. Çarşı esnafıyla sohbet de eden MHP'liler, yerel seçimler için şimdiden destek istedi.