Altınkum oteller bölgesindeki bir işletmede gerçekleşen halk toplantısına Başkan Atabay’ın yanı sıra, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP İl Sekreteri Okan Kılıç, İl Başkan Yardımcısı Serkan Doğan, Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha, ilçe yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Toplantıda ilk konuşan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, ekonomik veriler üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. İnsanların Didim’de mahalle baskısı yaşamadıklarını, bu yüzden ilçenin tercih edildiğini kaydeden Koçak, Didim’i teslim etmeyeceklerini dile getirdi. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın su indirimiyle ilgili vaadini hedef alan Koçak, “Elektriğe son 1 yılda yüzde 100’ün üzerinde zam yapıyorsunuz, elektrikle çıktığını bildiğiniz suyun indirim vaadini yapıyorsunuz. Siz elektriği ucuzlatın, biz suyu fazlasıyla ucuzlatırız” dedi. AK Parti hükümetinin seçimlerle ilgili vaatlerini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Koçak, hastaneyle ilgili pankart astıklarını seçim sonrasında pankartla beraber verilen sözlerin de uçup gittiğini söyledi.

“TÜRLÜ İFTİRALAR VE KARALAMALARA KARŞI DİK DURUYORUZ”

Başkan Atabay ise 5 yıldır dürüst bir yönetim anlayışıyla ilçeyi yönetmeye çalıştıklarını kaydederek, 2014’te çıkartılan Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklı olarak bazı sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Yasadan dolayı gelirlerinin yüzde 80’ini kaybettiklerini anlatan Atabay, yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından gelen sıkı yönetimle ilçeyi eldeki verilerle yönetmeye gayret ettiklerini aktardı. Altınkum’daki imar sorunlarını da anlatan Atabay, “Burada birçok alanda mülkiyet sorunu var, sanıldığı gibi ‘iş makinaları girsin çalışsın’ olmuyor” dedi. Halk arasında ikiz kuleler olarak adlandırılan inşaatı hatırlatan Atabay, “Bu binaların iznini biz vermedik, 5 yıldır hukuki yollarla mücadele ediyoruz, türlü iftiralar ve karalamalara karşı dik duruyoruz, dik duruşumuz sizlerin desteğiyle mümkün” diye konuştu.

SORUNLARI AKTARDILAR

Atabay, otogar, kültür merkezi ve amfi tiyatro projelerinin hepsinin tamamlanmasına rağmen, ilgili bakanlıktan imza atılmaması sebebiyle projelerin başlatılamadığından dert yanarak, gelecek dönemde bu projelerin yanı sıra yeni projelerle Didim’i daha iyi bir konuma getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından mahalle sakinleri yaşadıkları sorunları ilk ağızdan anlatarak, yapılması gereken yeni çalışmalarla ilgili bilgiler sundu.