Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü iş birliğinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) düzenlenen yarışmaya, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"KUR'AN İNSANLIĞIN SON KALESİDİR"

Yarışmaya imam hatip lisesi dışındaki okullarda eğitim alan 8 öğrenci katıldı. MTAL Müdürü Abdullah Yavuz, yarışmada birinci gelen çocukları kutlarken, Kur'an-ı Kerim’in öneminden bahsetti. Tarihin bir daha göremeyeceği en büyük medeniyetin Kuran ile kurulduğunu dile getiren Yavuz, Kur'an- Kerim'in insanlığın son kalesi olduğunu vurguladı. Yavuz, katılımcılara ve sponsorlara teşekkür etti.

"OKUMAK YETMEZ, ANLAMAK GEREKİR"

Kaymakam Sadettin Yücel de, güçlü bir Türkiye için manevi değerleri güçlü gençlerin yetişmesine önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Kur'an aslına bakarsanız bir kullanım kılavuzudur, aynı zamanda şifa kaynağıdır. Kuran-ı Kerim’i sadece okumak yetmez, anlamak gerekir. Sevgili gençler, neresinden bakarsak bakalım anlayarak okumak kendi menfaatimizedir. Tertiplenen bu güzel çalışma, ilki olması itibarı ile son derece güzel. Kur'an-ı okuyan ve idrak etmeye çalışan çocuklarımızın olduğunu gösteriyor, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü ülkemizin geleceğinin güven içinde olması, manevi değerlerimize güçlü bir şekilde bağlı olmamızla da ilişkilidir" ifadelerini kullandı. Kaymakam Yücel, organizasyona maddi, manevi destek verenlere teşekkürlerini iletti.  

ÖDÜLLER TESLİM EDİLDİ

Jürinin zorlandığı yarışma sonucunda ortaokullar kategorisinde Belkent Ortaokulu'ndan Talha Mert Bayraktar, liseler kategorisinde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden Şahin Kalkan birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin yanı sıra, tüm katılımcılara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.