37 yazar tarafından kaleme alınmış öykülerin yer aldığı ''Ölüm Vardiyası-Soma'nın Öyküsü'' kitabının yazarlarından Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil, Halit Payza ve Nalan Yılmaz söyleşiye konuk oldu. Söyleşide ayrıca fotoğrafçı Yusuf Aslan'ın ''Soma'' isimli fotobelgeseli de izlendi.

"432 ÇOCUK BABASIZ KALDI"  

Konuşmacı yazarlar, 13 Mayıs 2014’de Manisa’nın Soma ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkunç iş kazasının yaşandığını, 301 madencinin can verdiğini, 255 kadının kocasız, yaş ortalaması on olan 432 çocuğun babasız kaldığını ifade etti. Yazarlar, yaşananları anlattıkları kitaptan alıntılar yaptı. Üç gün ulusal yas ilan edilen facianın ardından yargı sürecinde yaşananlar aktarılırken, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 176 numaralı 'Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'nin ise henüz imzalanmadığı hatırlatıldı.

"GELİRİ YETİM ÇOCUKLARA AKTARILDI"  

Söyleşiye katılan yazarlar, hem Soma faciasına, hem de iş kazalarına dikkat çekmeye çalıştı. Yazarlar, yüreklerinde duydukları acıları unutturmamak için facianın ardında kalan öyküleri paylaşmaya devam edeceklerini dile getirirken, kitabın gelirinin ise Soma’da yetim kalan çocukların yararına kullanıldığını belirtti.