Aydın Baro Lokali'nde geçekleştirilen kokteyle, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Milletvekili Adnan Sezgin, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, AYSİAD Başkanı Özen Gündüz, baro avukatları ve stajyer avukatlar katıldı. Davetlileri tek tek selamlayan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, yaptığı konuşmada yeni adli yılın tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diledi.

"AYDIN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI" 

Yargının üç ayağını kokteylde buluşturduklarını dile getiren Bozkurt, “İçinden geçtiğimiz zor günlerde bir yandan toparlamaya çalıştığımız yargımız bugün aslında çok da tatil yapamadan göreve başladı. Bizim için güzel tarafı Aydın’da adeta bir gelenek haline geldiği şekilde yargının üç ayağının da törenlerde ve resepsiyonumuzda bir arada bulunması. Türkiye’ye örnek olmalıdır. Yargı üç unsurun çekişme alanı değil, yalnızca adalet arayışı içerisindeki yurttaşlara adalet dağıtma mekanizmasının yeridir. Bu kutsal görevi yerine getirmeye çalışan tüm yargı mensupları adliye çalışanları zor şartlarda bir yıl daha geçirecekler” dedi.

"AVUKATLAR DURUŞMALARI KORİDORDA BEKLİYOR" 

Aydın Adliyesi’nin fiziki yetersizliğinden şikayet eden Bozkurt, “Diğer vilayetlerin aksine biz Aydın’da ne yazık ki fiziki koşullar nedeniyle biraz daha fazla zorlanacağız. Adliyemiz malumunuz olduğu üzere Türkiye’de vilayet adliyesi olarak tek eski adliyedir. Başsavcımızın bütün çabalarına rağmen ne yazık ki hiç kimse bu adliyeye sığamamakta. Hakimlerimiz, savcılarımız, adliye çalışanlarımız, baro çalışanlarımız çok zor fiziki koşullarda hizmet vermeye çalışıyorlar. Meslektaşlarımın sayısı bin 200’e yaklaştı ancak oturabilecek koltuk sayısı avukat bekleme odalarında 53’tür. O yüzden kendilerini duruşma beklerken koridorlarda görmek beni en çok üzen hususlardan biridir. Yeni adliye binasının Aydın’a kazandırılabilmesi için Aydınlı olmadıkları halde, Aydın’da ne kadar görev yapacakları belli olmadığı halde çok büyük çaba harcayan başsavcımıza ve komisyon başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Umarım bu çabalar bakanlık tarafından da görülür ve Aydın bir an önce yeni adliye binasına kavuşur. Bugün beni mutlu eden bir başka husus üç ayrı partimizin milletvekilleri de bizimle birlikteler. Onlara sesleniyorum, el ele verip Aydın’a adliye binasının kazandırılmasında mücadele etmelerini istiyorum” diye konuştu. 
  Bozkurt’un konuşmasının ardından davetliler klasik müzik dinletisi eşliğinde birbirleriyle sohbet etti.