STEM Proje Sınıfı’nın açılış törenine, Köşk İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin Karaköse, Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, 100. Yıl Atatürk Ortaokulu Müdürü Hami Özer, İlkokul Müdürü Aydın Sarıbaş ile ilçede bulunan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
  Renkli görüntülerin yaşandığı törende öğrenciler yaptıkları buluşlar ve bilgisayar oyunları hakkında protokol üyelerini bilgilendirdi.

"BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

100. Yıl Atatürk Ortaokulu'nda açılışı yapılan sınıfın 11. pilot okul olduğunu kaydeden İl Müdür Yardımcısı Karaköse, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde yeni yaklaşımlar ve eğitim politikaları içerisinde oldukça önemli bir yer kaplayan STEM Projesi, ilimizde büyük bir özveri ile yürütülmektedir. Kurumumuz bilim ve teknolojinin ilhamı ve tanınması için gençlerin ilim ve teknolojiye olan ilgi ve isteğini artırmak amacıyla fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim ve kariyer fırsatları aramaya motive eden, erişilebilir, yenilikçi programlar tasarlamaya, güven, bilgi ve yaşam becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. STEM, disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımıdır. Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM, teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi, yani yeni bir ürün ortaya koyulmasına denir. Müdürlüğümüz çağın gereksinimlerini karşılamak için gelişen bilim ve teknolojideki değişimlerine paralel olarak stratejik adımlar atılması gerektiğine inanmakta. Bu noktada müdürlüğümüz pilot okullarımızda ve il genelinde bu beceri atölyelerinin açılmasını desteklemekte ve süreç boyunca okullarımızı izleyip gerekli her türlü desteği veriyor” dedi. 
  Köşk'te 3'üncü STEM Sınıfı açıldığını kaydeden Karaköse, proje çerçevesinde Aydın’da 20 anaokulu, 18 ilkokul, 18 ortaokul, 3 bilim ve sanat merkezi ve 16 lise olmak üzere toplam 75 okulda STEM pilot okulu oluşturulduğu belirtti.