Bozdoğan Ziraat Odası 7. Olağan Genel Kurulu, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Eski başkan Mustafa Galip Özel ile Bozdoğan Belediye Meclis Üyesi İsmail Kaya’nın başkan adayı olduğu kongreye Bozdoğan Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak adayı S. Tümer Apaydın, Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Ufuk Altıntaş, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Talha Kayaoğulları, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Hasan Karayer, MHP İlçe Başkanı Tevfik Uzkut, İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Algan, Ziraat Odaları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve delegeler katıldı. Kongrede Divan Kurulu İsa Sevinç, Necdet İzgü, Naim Özdemir ve Mesut Yörükoğlu’ndan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Bozdoğan Ziraat Odası 2015-2019 yılları faaliyet raporu, gelir gider tablosu ve tahmini bütçesi okundu.

“JEOTERMALE KARŞI DURACAĞIZ”

Oylama öncesi konuşma yapan başkan adayı İsmail Kaya, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ege Et ve Ege Süt gibi kurumlar sayesinde üreticilerin daha fazla gelir elde etmeleri için çalışmaya devam edeceklerini, organik ve iyi tarım uygulamalarını sürdüreceklerini, arazi sorunlarını belediye ile ortaklaşa çözeceklerini, bugüne kadar yapılandan iki kat fazla ekipman yardımı yapacaklarını belirtti. Kaya; “En önemlisi de jeotermale karşı en önde mücadele edeceğiz. Jeotermalin Bozdoğan’ın incirine, zeytinine, toprağına zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

HİZMETLERİNİ ANLATTI

Geçtiğimiz Kasım ayında Bozdoğan Ziraat Odası Bakanlığı görevinden istifa ederek 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’den belediye başkanı aday adayı olan ancak aday gösterilmemesi üzerine Ziraat Odası Başkanlık görevine yeniden talip olan eski başkan Galip Özel ise; "Girdi maliyetlerini düşürmek için katkı sağlamayı ve ekipman desteğimizi sürdüreceğiz. ÇATAK projesi kapsamındaki 5 bin dekarlık arazinin 2 bin 500’ünü Bozdoğan’a kazandırdık. Çiftçilerin hizmetkarı olduk. Siyasi çıkarımız yok. Jeotermale bizde izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

GALİP ÖZEL YENİDEN BAŞKAN

Blok listeyle gidilen seçimde toplam 54 delege oy kullanırken, Galip Özel’e 32, İsmail Kaya’ya ise 22 oy çıktı. Seçim sonucunda eski görevine dönen Galip Özel’in listesinde Osman Oktay, Levent Aktaş, Ahmet Sert, Ali Rıza Çörtük, Fethi Çiftçioğlu, Ergün Davas, Tahsin Yazar, Muhsin Parlak, Sadettin Öztürk, Kemal Özcan, Murselin Dağlı, Ahmet Havutçu, Ahmet Aydemir, Hikmet Akdemir, Mithat Akyokuş, Erol İnceoğlu, Süleyman Gökbel, Ahmet Türkkol ve Hasan Göksu yer aldı.