Nazilli'de 2 saat yağan yağmur hayatı felç etti. Nazilli'de özellikle Devlet Hastanesi çevresinde bulunan sokaklar etkilendi. Birçok evin bahçesini, bodrumlarını su ve çamur basarken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla mücadele etmeye çalıştı. Sabah olunca yağmurun etkisi daha net göründü. Özellikle Yeşil Mahalle 717 sokak adeta çamur deryasına döndü. Vatandaşlar bahçelerine, bodrumlarına dolan su ve çamurları boşaltmaya çalışırken, ASKİ sayaç okuma görevlisinin mahalleye faturaları belirlemek için gelmesi, halkı isyan ettirdi. ASKİ görevlisi, birçok evin bahçe ve bodrumunu su ve çamur basması nedeniyle sayaçları okuyamadı.

"VATANDAŞ CAN DERDİNDE, ONLAR FATURA"

Yaşadıkları mekanda adeta afet yaşandığını ifade eden vatandaşlardan Nuri Şimşek, "Mezarlığa giden yolda logar tıkanmış, belediye ekipleri sel geldikten sonra logar kapağını açtı. Hiç kimse gelmedi. Mahalle komple mildi. 3-4 tane eve sel girdi. Yaşlı teyzeler evi temizletmek için işçi arıyorlar. Nerede belediye yetkilileri? Oy zamanı geldi mi hepsi milletin elini öpüyorlar. Ama hizmette yoklar. Bir de şaka gibi ASKİ su parası yazmaya gelmiş. Vatandaş can derdinde, onlar fatura" dedi.

"BENDEN NASIL OY İSTEYECEKLER?"

Afetle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Hüseyin Çakır ise, hizmet beklerken ASKİ'nin su parası yazmaya geldiğini aktardı. Çakır, "ASKİ evlerimiz bu haldeyken sabahına su parası yazdı. Faturada da hizmet bedeli adı altında bir kalem var ama nerede hizmet? Akşamdan beri sokağımızın hali ortada. Madem alıyor bu hizmet bedelini, hizmetini yapsın arkadaş! Şimdi seçim önü benden nasıl oy isteyecekler? Ben oy, moy vermem bunlara. Boşa atarım, kimseye oy vermem. Biz yaralarımızı sarmaya çalışırken, onlar su parası yazmaya geliyor. Ama mahallemize afet için gelen hiçbir yetkili yok. Bu mu hizmet?" ifadelerini kullandı.   
  

Haber Videosu