İncirliova'nın Acarlar Mahallesinde 7 yıl önce 15 yaşında evlenen ve bu evlilikten 2 çocuğu olan Seher Kuskan'ın (22) eşi Gökhan Kuskan (28) açılan kamu davası sonucu çocuk istismarından yargılanarak cezaevine girdi. 10 yıl 10 ay ceza alan ve 1 yıldır cezaevinde bulunan Gökhan Kuskan'ın çocukları, babalarının cezaevinden çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

ÇOCUKLARIM BABA ŞEFKATİ İSTİYOR

Eşinin suçsuz yere cezaevinde yattığını söyleyen Seher Kuskan, "Ben evlendiğimde mağdur değildim. Şu an eşim cezaevinde olduğu için çok mağdurum. Benim eşim çocuk istismarcısı, tecavüzcü filan değil. Biz severek evlendik ve çocuklarımız oldu. Çocuklarım baba sevgisine ve şefkatine muhtaç kaldılar. Anne olarak ben çocuklarıma bakamıyorum. Ben çocuklarımın yanında babaları olsun istiyorum. Çocuklarım babaları yanlarında olmadığı için okula gitmek istemiyor. Eşimin bir günahı yok. Ben eşimi istiyorum. Cumhurbaşkanına buradan sesleniyorum. Af yasasının çıkmasını bekliyoruz. Af yasasının çıkacağı sözünü vermiştiniz. Bizler bu sözün gerçekleşmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.

"BEN EŞİMİ KAÇIRDIM"

15 yaşındaki kızla evlendiği için çocuk istismarından yargılanan ve 10 yıl sonra toplam 11 yıl hapis cezası alan Ersin Demir'in eşi 3 çocuk annesi Necla Demir de mağdur olduklarını belirterek, "2009 yılında eşimi ben kaçırdım. Daha sonra ilk çocuğumuz dünyaya geldi. Babam şikayetini geri çekse de kamu davası açıldı. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Eşim benim annem, babam, kardeşim, her şeyim oldu. Şimdi cinsel istismar diye açılan dava nedeniyle cezaevinde. Benim ondan başka kimsem yok. Çocuklarım babasız kaldı. Onlara kim sahip çıkacak? Biz hırsızlık yapmadık, adam öldürmedik, sadece yuva kurduk. Biz şimdi kime sığınacağız? Yasa çıkaracaktınız bizim gibi mağdurlara, söz vermiştiniz Cumhurbaşkanım" diyerek gözyaşı döktü. Babaları cezaevinde olan çocuklar ise "Babalarımızı çok özledik. Onlara kavuşmak istiyoruz" dediler.

TÜRKİYE GENELİNDE 3 BİN AİLE AF BEKLİYOR

Ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için 15 yaşını doldurmamış kişilerle cinsel ilişki suçlarını düzenleyen TCK'nın 103'üncü maddesinin 1/a maddesi ve 2'inci maddenin değiştirilmesi gerekiyor. Aydın'da yaklaşık 100, Türkiye genelinde 3 bine yakın ailenin çocukları küçük yaşta evlilikten dolayı girdiği hapiste af bekliyor.