Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor Rıdvan Şenol, geçen yıl 43 bin 123 ünite kan bağışı aldıklarını açıkladı. Vatandaşlara kan bağışları için teşekkür eden Şenol, kentin kan ihtiyacının yüzde 100'üne yakınını karşıladıklarını söyledi. Şenol, bu yıl kan bağışında 46 bin üniteye ulaşma ihtimallerinin bulunduğunu belirterek, "Yılbaşından bu yana 16 bin üniteye yakın, kan bağışımız var. Bu hızla gitmeye devam edersek, bu sene kan bağışında 45 bine, 46 bine ulaşacağız" dedi.

HEDEF YÜZDE 30

Kan bağışı yapan kadın oranının yüzde 16'dan yüzde 19'a çıktığını dile getiren Şenol, şunları kaydetti:
"Bu sene, sevindirici bir durumla karşı karşıyayız. Kadın kan bağışçı oranımız geçen yıl yüzde 16'ydı. 'Aydın sana canım feda' projesi kapsamında kadınlarımız, çocuklarına örnek olmak için okullara gelerek, kan bağışında bulunuyor. Bu projenin yanı sıra üniversite ve liselerde okuyan kızlarımızın yaptığı kan bağışları sayesinde, ilimizde kadın kan bağışı oranı yüzde 16'dan yüzde 19'a çıktı. Bu, çok sevindirici. Bizim ülkemizde 'Kadınlar kan bağışı yapamaz' gibi yanlış bir algı var. Bu algıyı yıkmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde kan bağışçılardan en az yüzde 40'ı kadındır. O seviyelere ulaşamasak bile biz yüzde 30'lara çıkarsak, kendimizi başarılı sayacağız."

"MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

Ramazan ayı ve yazın kan bağışının düştüğüne dikkat çeken Şenol, "Kan bağışında sıkıntı yaşadığımız zamanlar var. Nedir onlar? Yaklaşan yaz ve Ramazan ayı gibi. Bu çerçevede Ramazan'da ve yaz aylarında büyük ilçelerimizin meydanlarında, geçe geç saatlere kadar kan bağışı toplayacağız" ifadelerini kullandı.