Aydın Valiliği himayesinde  Aydın Ticaret Borsası ve Müstakil İş Sanayicileri ve Sanatçı Kadınlar Derneği (MİSSDER) işbirliği ile 'Kadın Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması' konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri, 58. Dönem Turizm Bakanı, 59. Dönem Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanı Güldal Akşit, AK Parti Çorum eski Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, MİSSDER Başkanı Fadime Toğaç Arslan, kurum müdürleri ile kadın girişimciler katıldı. 
  Toplantının açılış konuşmasını yapan MİSSDER Başkanı Fadime Toğaç Arslan, Aksaray’ın ardından Aydın’da yaptıkları toplantıda kadınlara kooperatifçiliğin önemini anlatarak kadınların üretime katılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Türkiye’de kooperatifçiliğin gelişmediğini ifade etti.

"KADIN ELİYLE KOOPERATİFÇİLİK GELİŞECEK" 

Aydın’da kadınlar için önemli bir projeyi başlattıklarını dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise, “Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığına kavuşması için üretmesi lazım. Aydın’da kadın eliyle kooperatifçiliğin gelişmesini istiyoruz. Kooperatifçilik çatısı altında üretilecek ürünlerin alıcısı hazır. Yeter ki üretelim. Kadın kooperatifçiliğin gelişmesini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

"KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOK" 

Eski Bakan Güldal Akşit, kadın kooperatifçiliğinin gelişmesi için yola çıkan MİSSDER’e çalışmalarında destek olduğunu vurgulayıp şunları kaydetti: “Allah bu bölgeye birçok lütuf vermiş. Bu bakımdan burada çok fazla üretme imkanı da var. Bu bölgenin kadınları oldukça çalışkan. Onun için istek ve arzu olduktan sonra kadınlarımızın başaramayacağı hiçbir iş yok.”
  Vali Köşger, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların da üretime katılması gerektiğinin altını çizerek birliktelik ruhunu yansıtan kooperatifçiliğin gelişmesi ile Aydınlı kadınların daha iyi yaşam şartlarına sahip olacağını söyledi. Yapılan sunumlar ve plaket takdimi sonrası program son buldu.