Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Karacasu Kaymakamlığı desteğiyle Karacasu İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde hizmete sunulan Gezici Mamografi TIR’ında, Karacasu’da ikamet eden vatandaşların meme kanserine yönelik taramaları yapılıyor. Ücretsiz kanser taramaları için aile hekimlerinden ve Karacasu İlçe Devlet Hastanesi 2. katındaki Karacasu İlçe Sağlık Müdürlüğünden randevu alabileceği kaydedildi.

KAYIT BİLGİSİ

Karacasu İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan duyuruda, "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Karacasu İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet veren Mamografi TIR’ı için Karacasu İlçe Devlet Hastanesi 2. katındaki Karacasu Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) veya aile hekiminize kaydınızı yaptırabilir, randevunuzu alabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

"ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"

40 ile 69 yaş arasındaki kadınların mamografi çektirebileceği ifade edilirken, “Meme kanseri erken dönemde tespit edilebilen, kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biridir. Meme kanseri düzenli mamografi çekilerek erken tespit edilebilen bir hastalıktır. Bu dönemdeki tespit durumunda meme kanserinin iyileşme şansı yüzde 98’dir. Mamografi randevunuzu gecikmeden alın. 40 yaşından sonra iki yılda bir mamografi çektirilmelidir” denildi. 
  Açıklamada, '02564411107' numaralı telefondan da bilgi alınabileceği aktarıldı.