Araçlardaki çocuklarla da konuşan ekipler, küçüklerden ebeveynlerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmalarını istedi. Nazilli'nin farklı noktalarında broşür dağıtan ekipler, bayram süresince olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için kurallara uyulmasını talep etti.

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR DAĞITTILAR

İlk olarak uygulama Uzun Çarşı ile Koca Cami’yi birbirine bağlayan yaya geçidinde yapıldı. “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” kampanyası kapsamında polis ekipleri sürücüleri tek tek durdurarak İçişleri Bakanlığı tarafından bastırılan el broşürlerini dağıttı. Otomobil ve motosiklet sürücülerini uyaran ekipler, kentin birçok bölgesinde aynı uygulamayı gün boyunca sürdürdü. İkinci uygulama ise Nazilli Asayiş Büro Amirliği önünde gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR EBEVEYNLERİ DENETLEYECEK

Bayram nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşandığı ve uzun araç kuyruklarının oluştuğu Aydın-Denizli Karayolu’nda da trafik ekipleri uygulama yaptı. Nazilli Asayiş Büro Amirliği önünde bulunan uygulama noktasında, içinde çocukların bulunduğu araçlar durduruldu. Polis ekipleri, çocuklara karne dağıtarak araç sürücüsü ebeveynlerini denetlemelerini istedi. Ekipler sürücülerin Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.