ATRO'da mevcut Başkan İsa Levent Gürçavdı, tüzük gereği yeniden aday olamıyor. Sayın'ın ardından başkanlığa aday olan Keser, düzenlediği toplantıda kendisini tanıttı. 1971 Çanakkale doğumlu olduğunu belirten Keser, 25 yıldır rehberlik yaptığını, iki yıl Amerika’da rehberlik hizmeti verdiğini söyledi. Keser, “1989-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi, DTCF, Japon Dili Filolojisinde öğrenim gördüm ve mezun oldum. 1992 yılında İstanbul İl Turizm Müdürlüğü'nün açmış olduğu rehberlik sınavını kazanarak kursu tamamlayıp kokartımı aldım. 1993 Aralık - 1996 Kasım arasında çok yoğun bir şekilde Japonca turlar icra ettim" diye konuştu.

"DEMOKRASİNİN SESİ ÇOK SESLİLİKTİR"

Keser, “4 Ocak 2019 Cuma günü yapılacak Genel Kurulumuzun ikinci oturumunun çok daha fazla önem kazandığını düşünüyorum. Bağımsız adayların ortaya çıkması ve demokrasinin gerektirdiği gibi birden çok adayın yer almasıyla çok sesli ve geniş bir tabana yayılacak yönetim anlayışının önü açılmıştır. Önümüzdeki üç yıl için ATRO ve bizleri temsil edecek yeni yönetimi belirlemek için toplanacağız. ATRO üyesi tüm meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Çok önemli olan oy kullanma sorumluğunu yerine getirmek, sesinizi duyurmak, ben de varım demek için Aydın Ticaret Odası’nda yapılacak ikinci oturuma gelmenizi rica ediyorum" ifadelerini kullandı.  

"EŞİTLİK, DOĞRULUK ÖN PLANA ÇIKARILMALI"

"Taşın altına elimizi koymak gerektiğini düşünüyorum" diyen Keser, şunları kaydetti: "Bu sorumluluk bilinciyle, aşkla yaptığım mesleğimi, 25 yıllık tecrübelerimi ve birikimlerimi ortaya koyarak ATRO başkanlığına talibim. Ancak sadece bunun yeterli olmayacağını düşünüyorum. Doğaçlama olarak kendiliğinden ortaya çıkan bağımsız adaylar hareketinin ortak değerlere sahip olduğunu görüyorum. Bunlardan önemli gördüğüm birlik, eşitlik ve doğruluk değerleri öne çıkmaktadır. Bu nedenle bağımsız olarak ATRO başkanlık adaylığımı açıkladım ve kazanmam durumunda bu üç değer etrafında ödün vermeden çalışmaya kararlıyım. Birlik kimsenin dışlanmadığı bir yönetim anlayışıdır. Eşitlik, yönetim içinde olduğuna bakılmaksızın her bir üyemizin yönetime katkı verebileceği ortamı yaratmaktır. Doğruluk ise, her şeye rağmen kişilerin ötesinde, bir bütüne hizmet edebilmek için doğru olanın arkasında durma cesaretini gösterebilmektir."  
  Toplantıda ayrıca bağımsız yönetim kurulu ve delege adayları da seçildikleri takdirde gerçekleştirmek istedikleri projeleri rehberlerle paylaştı.