Seçim ofisinin açılışına Didim Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, DSP Didim Belediye Başkan Adayı Reyhan Güner, belediye meclis üyesi adayları, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililer katıldı.

"ÜLKEMİZ SIKINTILAR İÇERİSİNDE"

Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Parti seçim ofisimizin açılışı için burada bulunan misafirlerimize tek tek teşekkür ediyorum. Biz Saadet Partisi olarak tüm Türkiye’de yerel seçimlere katılmaktayız. İki üç haftalık zaman dilimi içerisinde teşkilatımızın yapacağı çalışmalar inşallah hayırlı olacaktır. Ülkemiz sıkıntılar içerisinde. Bu günlerde iktidar partisi hakkında bir şey söylemeye de insan korkuyor. Bir şey söylendiğinde hemen davalar açılıyor, yok Cumhurbaşkanına hakaret ettin, yok şunu yaptın, yok bunu yaptın diyerek bir sindirme uyguluyorlar. Biz Cumhurbaşkanlığı makamından ziyade iktidar partisi genel başkanına eleştiride bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı hepimizin makamıdır. Bu makama değil, iktidar partisine sesleniyoruz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum" dedi.

"HDP'DEN DE OY İSTİYORUM"

Saadet Partisi'nin hiçbir ittifakla ilişkisi olmadığını kaydeden Kılıç, "Saadet Partisi olarak bin 389 yerde seçimlere tek başımıza giriyoruz. Bunu herkes iyice bellesin. Biz halkımızla ittifak yaptık bu seçimlerde. Bu seçimlerde ittifak içerisine çekilerek ve özellikle PKK ile iliştirilmek istenmektedir. Biz halkımızla, milletimizle ittifak yaptık. Bir siyasi parti her seçmenden oy ister. Ben AKP'den, CHP'den, İYİ Parti'den, DSP'den elbette HDP'den de oy istiyorum. 81 milyon kardeşimizden elbette oy istiyoruz" diye konuştu.

"BEKA SORUNU VARSA ONU SEN YARATTIN DEMEKTİR"

Türkiye'deki beka sorunu tartışmalarına değinen Kılıç, "Türkiye’nin bir beka sorunu varmış ve Cumhur İttifakı'na herkes oy vermek zorundaymış. Böyle bir şey olur mu Allah aşkına? Türkiye’nin bir beka sorunu var ise öncelikle 2002 yılında siz iktidara gelirken Türkiye’nin bir beka sorunu var ise onu deklare etmeniz lazım. Yok eğer yoktu da sonra oluştu diyor iseniz sizin yönetemediğinizden, sizin beceriksizliğinizden, çalışamadığınızdan oluşmuştur. O zaman çekin gidin başaracak, çalışacak, yönetecek kişiler gelsin, ülkeyi bu sorundan kurtarsın. Ülkenin böyle bir beka sorunu yok. Kimsenin kafasında böyle bir algı uyandırmasınlar" ifadelerini kullandı.

"BİZ BELEDİYECİLİĞİ BİLİYORUZ"

"Biz belediyecilik nasıl yapılır gösterdik. Biz belediyeciliği biliyoruz" diyen Kılıç, şunları kaydetti: "Milli Görüş'ün tek partisi Saadet Partisi inşallah belediyelikleri kazandığında, belediyeciliğin nasıl yapılacağını tekrar gösterecek. İşi ehline vereceğiz. Liyakatı esas alacağız. Adam kayırmacılık yapmayacağız. Biz belediyelerde çalışacak olanların işi ehline vereceğiz.” Öte yandan konuşmanın ardından seçim ofisinin açılışı yapıldı.