Sultanhisar’ın Atça Mahallesi'nde bulunan çöplüğün mahalleye yakın olması nedeniyle sinek artışının çok olduğunu, kötü kokuların yayıldığını aktaran vatandaşlar, tedbir alınmasını bekliyor. 
  Çöp depolama alanının yakınlarındaki yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlar, özellikle yaz aylarında kokudan ve sinekten duramadıklarını belirtiyor. Atçalı bazı esnaflar da, şehir merkezinde önceki yıllara göre sineğin çok fazla olduğunu, bunun çöplükten kaynaklandığını dile getirdi. 
  Çöplüğün Atça merkezden daha uzak bir yere taşınmasını isteyen vatandaşlar Sultanhisar’a yakışır modern çöplükler istedi. Ayrıca vatandaşlar Atça çöplüğünün rüzgarın esiş yönüne göre yanlış bir yerde olduğunu öne sürdü.

BAŞKA BİR YERE TAŞINMASINI İSTİYORLAR

Bölgenin çöp depolama için uygun olmadığını ifade eden vatandaşlar, “Mahallemizdeki sinekler hat safhada ve gerçekten bu çok rahatsız edici bir durum. Çöplük etrafa yaydığı kötü koku kadar karasinek sayısının artmasına da neden oluyor. Yetkililerin bu konuda daha hassas daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çöplüğün buradan daha uygun bir yere taşınmasını istiyoruz” dediler.