Ekibinde dünyaca ünlü yakın koruma Savaş Menteş’i de bulunduran Soylu, Didim’e hak ettiği hizmeti sunacaklarını ve Didim’in lobisini yükselteceklerini belirtti.  Belediyecilikte şeffaflığı ön plana çıkarmayı, siyasetten arındırmayı planlayarak Didim’in Didimlilerle yönetilmesi gerektiğini savunduğunu belirten Soylu, başkanlığa seçildikleri takdirde belediye yönetimine dışarıdan transferler yapacağını söyledi. Uzman kişileri göreve getireceğini kaydeden Soylu, başkanlığa seçilmek ihtimalinin yüksek olduğunu ve kendilerine inandıklarını ifade etti. 
  Türkiye belediyeciliğinin önemli bir sorunu haline gelen markalaşma sorununa eğilmeyi planladığına vurgu yapan Soylu, uluslararası liman ile ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve Didim’i turizmin cazibe merkezi haline dönüştürmeyi istediklerini söyledi. Soylu, spor kompleksleri, Didim esnafının kış sezonu sorunları, şehirleşme sorunları gibi konuların öncelikli olarak çalışmak istediği hususlar arasında yer aldığını açıkladı.

“İNSANLARA FAYDALI OLMAK İSTİYORUZ”

Yerleşme ve göç konusundaki sıkıntılardan bahseden Cengiz Soylu, “Benim buradaki asli görevim insanlara faydalı olmak. Sadece hemşehrilerim değil, Avrupa’da yaşayan burada yazlığı olan arkadaşlarımız var. Onların da desteğini görüyorum tabii ki. Şimdi Avrupa’dan buraya yerleşen arkadaşlarımız, burada evalıp, ya da yatırım yapıp bu şehre de yatırım yapmış oluyor. Ancak burada aldıkları arazinin ya da evin iskanı var mı, yok mu bilmiyorlar. Daha sonra herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında zora düşüyorlar. Bu yüzden onlar benim bu tip konularda dertlerine derman olacağımı düşünüyorlar. Avrupa’dan Didim’e gelen gurbetçilerimiz, Didim belediye başkanından daha çok çalışmıştır. Her ev alan kişi, mutlaka diğer yaz sezonunda 3 kişiye ev aldırmıştır. Hatta o üç kişinin de problemlerini belediye çözmesi gerekirken, 'Madem bu adamları ben getirdim buraya' deyip o yüklenmiştir problemlerini. Ben bunları bizzat yaşadım ve gördüm” sözlerini kaydetti.

“DİDİM’E HAK ETTİĞİ GÖRSELİ VERECEĞİZ”

Didim’in en büyük sorunlarından biri olan turizm konusunda yaptırımlarda bulunacaklarını söyleyen Soylu, “Ciddi bir tatil problemi var Didim’in. İnsanlar rahat tatil yapamıyorlar. Tıpkı İstanbul’daki gibi her yer değnekçi dolmuş. Trafikte kavgalar, dövüşler. Ciddi bir gürültü kirliliği var, şehirde kaos var. Didim bin 300 yıllık tarihi olan bir kent. Buranın mutlaka dokusu vardır. Bu dokuya zarar vermeden, en iyi en kaliteli şekilde bir şehir planlanması yapılması gerekiyor. 30 yılda darma göçme kurulmuş bir şehir olmuş Didim. Hiçbir dikkat gösterilmeden, dağınık bir düzende oldu bittiye getirilmiş bir şehir olmuş. Didim tatil kenti konumundan çıkmış ya da çıkarılmıştır. Turizm bölgelerinde insanlar görselliğe önem verirler. Didim’in görselini hak ettiği haline getireceğiz. Bunu vatandaşlarımızın yardımıyla, kendi ekibimizle hep birlikte yapacağız” dedi.

"ŞOV DEĞİL, HİZMET YAPACAĞIZ”

Cengiz Soylu, son olarak mobil belediyecilik hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Dünyada mobil belediyecilik var. Belli bir yaş üzerine insanlara hizmet götürmek. Bir evrak için insanları belediye getirmemek adına, hizmeti ayağına götürmek adına yapılan bir projedir. Biz şov yapmak için değil, hizmet vermek için buradayız, hizmetten bahsediyorum. Didim’in hizmete ihtiyacı var yani aletlerle insanların tansiyonunu ölçmek gibi göstermelik mobil belediyecilik adı altında şova değil." ifadelerini kullandı.