Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan ürünler düzenlenen yıl sonu etkinliğiyle sergilendi. Etkinliğe Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge, ilçe protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmalarının ardından semazen, işaret dili, halk oyunları, Türk Savaş Sanatı Bagatur gösterileri ile müzik dinletisi yapıldı.

PROTOKOL STANTLARI GEZDİ

Etkinlikte ayrıca okuma yazma seferberliği kapsamında açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri İlçe Kaymakamı Rasim Belge, İlçe Emniyet Amiri Talet Avşar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner tarafından verildi. Belge töreninin ardından Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan sergi, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından gezildi.

ESERLER BEĞENİ TOPLADI

Öte yandan Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi’nde bu sezon açılan 181 kursa 5 bin 631 kursiyer katıldı. Toplam bin 423 öğrenci ile 402 veliye ve vatandaşa bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi. Ayrıca ilkokullar arası futbol ve satranç, ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Sergide el sanatları, tel kırma, keçeden çanta yapımı, nakış, resim, kat-ı sanatı, giyim ürünleri, okul öncesi eğitim materyalleri, robotik kodlama uygulamaları gibi pek çok eser sergilendi. Kalabalık bir katılımcı tarafından ziyaret edilen sergideki eserler büyük beğeni topladı.