Vestel Venüs Sultanlar Voleybol Ligi’ndeki ilk sezonunda baraj etabında ligde kalmayı başaran Aydın Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Mavi beyazlılarda antrenör Mustafa Umut Uysal ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçen sezon Nilüfer Belediyespor'u çalıştıran ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yardımcı antrenörü Alper Hamurcu getirilmişti. Hamurcu'nun raporu doğrultusunda iki transfer birden gerçekleşti. Bursa ekibi Nilüfer Belediyespor ile başarılı bir sezon geçiren orta saha oyuncuları Hazal Selin Arifoğlu ile Hande Korkut, yeni sezonda Aydın Büyükşehir Belediyespor’un formasını giyecek. İki kadın voleybolcu düzenlenen törenle kendilerini 1’er yıllığına mavi beyazlı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı.

"TÜM OYUNCULARLA SÖZLEŞMELERİMİZ BİTTİ" 

Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Polat Bora Mersin, geçen yılki takımdan tüm oyuncularla sözleşmelerinin sona erdiğini belirterek, “Geçen sene sezonu istediğimiz gibi tamamlayamamıştık. Hedefimizin altında kaldık. Bu sene Milli Takımımızın yardımcı hocası, geçen sene Nilüfer Belediye’yi çalıştıran genç ve başarılı Alper Hamurcu ile anlaştık. Onunla birlikte kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda oyuncularla görüşmeler yapıyoruz. Geçen seneki kadromuzdan oyuncularla bir yıllık sözleşme olduğu için bu sezon geçen seneden kadromuzda kalan oyuncumuz yok ama görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

YABANCI TAKVİYELERİ YOLDA 

Mersin, “Kulübümüzün 2019-2020 sezonu ilk transferlerini Selin ve Hande ile yaptık. Kendileri geçen sene Nilüfer Belediyespor’da Sultanlar Ligi'nde oynadılar. Gayet başarılı bir sezon geçirdiklerine inanıyorum. Bu sene kulübümüze önemli katkılar sunacaklarına inanıyorum. Hem onlara, hem kulübümüze hayırlı olsun diyorum. Yabancı oyuncu görüşmelerimiz de devam ediyor. Hocamız şu an Milli Takım kampında. Onlar da önemli turnuva dönemi öncesi hazırlıklarını yapıyor. Hoca ile beraber oyuncu listemizdeki oyuncularla görüşüyoruz. Geçen seneden daha iyi olmak için play-off oynayabilmek için transfer çalışmalarımız devam ediyor” diyerek transferlerin devam edeceğini dile getirdi.

İDDİALI KONUŞTULAR 

Aydın’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren yeni transfer Hazal Selin Arifoğlu,  “Nilüfer Belediyespor Kulübü'nden geldim. Bu sene inanan, kazanmak için savaşan, cesur ve dinamik bir takım olacağız. Halkı maçlarımıza davet ediyoruz. Umarız hepimiz için iyi bir sezon olur” derken, Hande Korkut ise, “Halkımızla birlikte takım olarak hedeflediğimiz başarıya ulaşacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. İnşallah çok güzel bir sezon geçireceğiz” diye konuştu.