Didim’de Ramazan Bayramı bereketi yaşandı. 9 günlük bayram tatili dolayısıyla ilçeye akın eden yerli ve yabancı turistler, yüzlerin gülmesine vesile oldu. Didim Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre ilçeye 9 günlük süreçte 130 bin araç girişi gerçekleşti.

OTELLER DOLDU

9 günlük bayram tatilinin Didim’e iyi geldiğini belirten Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, “Bayram tatili Ege Bölgesi'ndeki turizm bölgelerine büyük katkı sağladı. Başta Marmaris, Bodrum, Didim ve Kuşadası gibi bölgelerdeki yoğunluk gözlerden kaçmadı. İlçemizdeki 5 yıldızlı oteller bu süreci yüzde 95’lik doluluk oranlarında tamamladı. Daha küçük ve apart otellerde ise doluluk oranları yüzde 70’ler düzeyinde oldu” dedi.

“İYİ BİR TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI GEÇİRECEĞİZ”

Tatilcilerin bir kısmının üniversite sınavı, KPSS ve 23 Haziran İstanbul seçimleri dolayısıyla geri döndüğünü kaydeden Şentürk, “Bu sınavlar ve seçimlerin ardından ilçemizin yoğun bir tatilci akınına uğrayacağını düşünüyorum. Ülke genelinde herhangi bir siyasi sorun çıkmazsa, geçen yıldan daha iyi bir Temmuz ve Ağustos ayı geçireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Şentürk, bu yıl Bulgaristan, Polonya ve Balkan ülkelerinin yanı sıra İngiltere'den gelen turist sayısında artış olduğunu, gurbetçi turistlerin de ilgisiyle turizmin daha iyi noktalara geleceğini sözlerine ekledi.

“HAREKETLİLİK SAHİL KESİMLERİNDE DAHA FAZLAYDI”

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ise, 9 günlük bayram tatilinin başta Altınkum, Mavişehir ve Akbük esnafı olmak üzere değişik birçok meslek dalına katkı sunduğunu kaydederek, “Bayram tatilini hasretle çeken esnafımızın 9 günlük süreçte işlerinin bir nebze arttığını gördük. Hareketlilik ilçemizin turizm merkezi olan kesimlerinde daha fazla yaşandı. Çarşı esnafı da bu süreçten nasibini aldı. Şu anda bir boşluk varmış gibi görünse de 15 gün sonra bu hareketlilik daha da artacak” diye konuştu.

“600 BİN KİŞİYİ MİSAFİR ETTİK”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 9 günlük bayram tatilini ilçede büyük bir sıkıntı yaşanmadan atlattıklarını kaydederek, “Büyük oteller, küçük oteller ve apart otellere günübirlik tatilciler ile yazlıkçıların gelişiyle, ilçemize adeta bir akın yaşandı. Özellikle plajlarımız ve sahil kesimleri bundan nasibini aldı. Belediye olarak aldığımız tedbirler neticesinde bayramı sorunsuz atlattık. 9 günlük tatil döneminde 600 bine yakın kişiyi ilçemizde ağırladık. Şu an turizm bölgelerinde gözle görülür bir azalma yaşansa da okulların tatil olması, sınav dönemi ve ardından İstanbul seçimlerinin tamamlanmasından sonra yeni bir tatilci akınına uğrayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.