1993 yılında Sivas Madımak Oteli'ndeki olaylarda hayatını kaybeden 33 vatandaşın anısını yaşatmak amacıyla Çamlık Mahallesinde yapılan parkın açılışına, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, CHP Aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Didim Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın CHP’li Belediye Başkan Adayı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz, sivil toplum örgütü temsilcileri, CHP ve İYİ parti ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi adayları ile yüzlerce vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Sivas’ta hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“BAŞKANIMIZ BU ACIYI UNUTMADIĞINI BİZLERE GÖSTERDİ”

Açılışta ilk konuşan Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, bugünün çok anlamlı olduğunu belirterek, “2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde yitirdiğimiz canlar için yapılan bu park nedeniyle belediye başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başkanımız bu acıyı unutmadığını bizlere gösterdi. Bu ülkenin çok inançlı, çok dilli yapısını hazmedemeyenlerin yaptığı ise aydınlığı karanlığa gömmek oldu. Bizler yaktıklarınızın küllerinden yeniden yaşartacağız. Bu süreçte artık susmayacağız. Suskunluktan sıyrılmanın tam zamanı; bizlere düşen ise katliamlarda yitirdiklerimizi Cumhuriyet, demokrasi ve insan hakları için mücadele ederek hayatını kaybedenlere layık olmalıyız. Biz bu düzenin dümenine teslim olmayacağız. İyi ki varsınız, bize bu anlamlı parkı kazandırdığınız için” dedi.

“HEM GEÇMİŞİ UNUTMAYACAĞIZ, HEM DE GELECEĞİ KURACAĞIZ”

CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül ise, “2 Temmuz'un bizdeki ve toplumdaki acıları bellidir. Yaraları hepimiz biliyoruz. Toplumdaki bazı olaylar unutulmamalıdır. Bu konuda bu parkın açılışı iki açıdan önemli. Hem geçmişi unutmayacağız, hem de geleceği kuracağız. Bu açından belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Kardeşliğin nesilden nesile aktarılmasında büyük rol oynayan ulu ozan Pir Sultan Abdal, haksızlığa boyun eğmeyenlerin simgesidir. Alevileri yok sayanlar yarın tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Bu ülkedeki özgürlük ve barış için çalışan Nesimi Çimenler, Hasret Gültekinler gibi biz de zalimin zulmüne boyun eğmeyeceğiz. 31 Mart'ta her şey güzel olacak, her şey iyi olacak” diye konuştu.

“ACILARA SAHİP ÇIKAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da konuşmasında 2 Temmuz’un 26 yıllık bir dava olduğunu belirterek, o günlerde neyin yaşandığını herkesin bilmesi gerektiğini söyledi. Altıkok, “Aydınlığın kazanması, Atatürk ilkelerinin devamı için ve yaşadığımız acılardan ders almamız için hep birlikte olmamız gereken yerdeyiz. Geçmişi unutturmayan ve acılara sahip çıkan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a teşekkür ediyorum. Böyle duyarlı belediye başkanlarımız olduğu sürece Mart'ın sonunda baharı getireceğiz. Ben bu acıyı yaşayan birisi olarak şunu söylüyorum. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Bu yol aydınlık bir yol, bu yolun sonu Deniz Atabay ile bahar” ifadelerini kullandı.

“BİZ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “2 Temmuz 1993'ü unutmadık, unutturmayacağız ama Maraş’ı da, Çorum’u da unutmayacağız. Belediye başkanıma ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2 Temmuz’u unutturmayacağız” şeklinde konuştu. Yıldız, Alevi kesimine ayrımcılık yapıldığını savunarak, “17 yıldan beri bu ülkeyi yönetiyorlar, mecliste kendilerine sordum. '81 il valisi, 957 ilçe kaymakamı, ya da başsavcı veyahut emniyet müdürü olarak görev yapan bir Alevi var mı?' dedim. Yok dediler. Kim ayrımcılık yapıyor şimdi? Biz ama kimseyi ayrıştırmadan mücadele edeceğiz. Bunlar ama 17 yıl sonra yiğidi kuru soğana muhtaç ettiler. Ben AKP’li ve MHP’li seçmenlere sesleniyorum. 31 Mart'ta anneni, çocuğunu sandığa götüreceksin ve oyunu da CHP’ye vereceksin. Didim’de zaten sorun yok. Didim’lilere de güveniyorum. Didim’de sorun yok zaten; Aydın’da, İzmir’de, Mersin’de sorun yok. Biz 1 Nisan’da cumhurbaşkanına uyarı vereceğiz. 1 Nisan’da bu sonucu alamazsak sabah yüzde 100 zamlarla uyanacaksınız. O nedenle bu seçimler çok önemli” ifadelerini kullandı.

“BU PARK ZULME KARŞI MAZLUMUN SESİNİN PARKIDIR”

CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan, anlamlı bir açılışta olduklarını belirterek, “Uzun yıllar dünyada barışın temsilcisi olan Didim’de 2 Temmuz Pir Sultan Abdal Parkı'nı açacağız. Biliniz ki tarihte hep Hızır Paşalar olmuştur. Onlar zalimi temsil etmiştir. Biliniz ki Hızır Paşaların karşısında mazlumu temsil eden Pir Sultanlar olmuştur. Bu kavga dün de böyle devam etti; bugün de böyle devam ediyor. Didim’de bu park zulme karşı mazlumun sesinin parkıdır" diye konuştu.

“KENDİNDEN OLMAYANI TERÖRİST İLAN EDEN BİRİ VAR DEVLETİN TEPESİNDE”

Tezcan konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini üstü kapalı olarak eleştirerek, “2019 yılında yaraları yeniden kanatmaya, yeni yaralar açmak isteyenlere karşı kararlı şekilde toplumsal barışı inşa edecek, halkın birliğine ve siyaset birliğine ihtiyacımız var. Sandığa gidiyoruz; medyanın yüzde 99’u kontrol altına alınmış, yalan ve iftiralarla dolu bir düzenle karşı karşıyayız. Bu milletin kendilerinden olmayan yarısını vatan haini ilan eden, kendinden olmayanı terörist ilan eden biri var devletin tepesinde. Bu nefret ve ayrıştırma dili ne yazık ki bir gün daha fazla iktidarda kalabilme uğruna milleti zehirlemeye devam ediyor. Bu dile karşı Pir Sultanların kardeşlik dili sandıklarda yükselmeli. Kendi iktidarları için bekayı dillerine doladılar. Çatışma üzerinden alışkanlık haline getirenler aynı tuzağı kurmuşlar ve iktidarlarını devam ettirme kaygısı içerisindeler. 31 Mart'ta sandığa gideceğiz ve bu hesabı boşa çıkaracağız” dedi. Tezcan konuşmasında CHP’nin Aydın ve Didim belediye başkan adaylarına destek isteyerek, şunları kaydetti: “Bir beş sene daha kaçak inşaatlara ruhsat veren değil, hizmet veren anlayışa oy vereceksiniz. Aydın’da sosyal belediyecilikle devam edeceksiniz. Bir beş yıl daha Deniz Başkanımıza oy vereceğinizi biliyoruz. Bu nefret dilinin peşine takılanlara da prim vermeyin. 1 Nisan sabahından itibaren Aydın’da yeniden Özlem Çerçioğlu ile, Didim’de Deniz Atabay ile yeniden hizmet ve samimiyet ile birlikte olmaya devam edelim."

“ARTIK UYANMA ZAMANI; BAHAR GELİYOR”

Başkan Atabay da konuşmasında, “Biz insanı yaratandan dolayı seven insanlarız. Biz etnik kökeni, inancı, dili, dini ne olursa olsun, insanı insan olduğu için seviyoruz. İnsanı ayrıştıracak ne var; Ey terörist kardeşlerim, ben de teröristim. İki dilin arasındaki farkı da görün. Biz tüm siyasi düşüncelere, etnik kökenlere saygı duyuyoruz. Biz Ulu Önder Atatürk’e bize bu yolu gösterdiği için saygı duyuyoruz. 100 yıl önceden bizlere bunu söyledi; biz biraz uyuduk ama artık uyanma zamanı; bahar geliyor. Mart'ın sonu bahar. Biz uyuyan güçtük ama uyanacağız. Bu ayrımcılığa ve despotluğa son vermeliyiz. Gönül isterdi ki bu parkı yapalım ama başında 2 Temmuz olmasaydı, daha güzel olmaz mıydı? Bizler bir ölür bin diriliriz. Biz ayrılmayacağız birlikte, beraber olacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi kesilirken, daha sonra parkı içine konulan Pir Sultan Abdal Heykeli de törenle açıldı. Açılışta vatandaşlara lokma hayrında bulunuldu.