Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Ayın Şoförü’ uygulamasında Nisan ayındaki ödülün sahibi 48 yaşındaki Ercan Yılmaz oldu. Kooperatif bünyesinde 4 yıldır şoförlük yapan ve yolculara karşı örnek davranışlarından ötürü ayın şoförü seçilen Yılmaz, kooperatif binasında düzenlenen törenle ödülünü aldı. Ödül törenine, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Kooperatif Başkanı Okan Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ŞOFÖRLERİN MOTİVASYONU ARTTI

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, ayın şoförü uygulamasına 44 ay önce başladıklarını ve her ay bir şoförü ödüllendirdiklerini dile getirerek, “Şoförlerimiz önceden yolcu kapma yarışına girerdi. Şimdi ise topluma örnek kişiler olmak için birbirleriyle yarışıyor. Bu uygulama ile bir farkındalık oluştu. Şoförlerimiz açısından da motivasyonlarının artmasını sağlıyor. Bu ayki ödüle kişiliği ve yolculara karşı örnek davranışlarıyla şoför arkadaşımız Ercan Yılmaz’ı layık gördük. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

"YOLCULARA SAYGIDA KUSUR ETMİYORUZ"

BİK Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, şoför Yılmaz’a ödülünü teslim ederek, “Şoförlük en zor mesleklerden biri. Trafikte bizler de şoförlerimizle hep birlikteyiz” diye konuştu. Ayın şoförü seçilmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Ercan Yıldız ise yolcuların can güvenliğinin kendilerine emanet olduğunu, onlara saygıda kusur etmemeye çalıştıklarını dile getirdi.