Baydar, açıklamasında Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ile Mehmet Erdem’i hedef aldı. Baydar, “Üçünü de birden 30 Mart 2019 yerel seçimlerinde Aydın’da kurulacak olan sandığa gömmezsek namerdiz. Buyurun hodri meydan. Topu gelsin” dedi. 
  CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu. Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği ziyarette yeni seçilen il yönetimini tebrik eden Baydar, 2019’daki seçimler için yeni başarılara imza atacaklarını söyledi. Ziyarette hem Aydın, hem de ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Baydar, geçen hafta Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yüklendi. Eroğlu’nun Sarıçay ve Beşparmak barajları için yaptığı açıklamaları üzerinden AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem’i de hedef alan Baydar, üç isme seçim göndermesinde bulundu. Eroğlu, Savaş ve Erdem’i samimi olmamakla suçlayan Baydar, 2019 için adaylık çalışması yaptığını iddia ettiği bu üç isim için, “Üçünü de birden 30 Mart 2019 yerel seçimlerde Aydın’da kurulacak olan sandığa gömmezsek namerdiz. Buyurun hodri meydan. Topu gelsin” dedi.

“SAVAŞ DANIŞMANLIĞA, ERDEM SEKRETERLİĞE SOYUNMUŞ” 

Ziyaretin açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, geçen hafta yaşanan baraj ve su polemiğine değinerek, “AKP İl Başkanı'nın ve milletvekillerinin Sayın Bakanı yanlış yönlendirdiğini belgeleriyle paylaşmıştık. Aydın Büyükşehir Belediyemiz, DSİ 21. Bölge'den protokole ilişkin hala bir yanıt bekliyor. Ancak AKP Milletvekilleri Sayın Mustafa Savaş'tan ve Sayın Mehmet Erdem'den ciddi çözüm önerisi yerine, iki ayrı talihsiz açıklama dinledik. Sayın Savaş, su faturalarını yarı yarıya indirmek için kamuoyuna yaptığı açıklamada, ne kadar iyi bütçe yönetebildiğini, ne kadar mükemmel bir iktisatçı olduğunu ve gelir-gider tablosu hazırlayabildiğini anlatmış. Sayın Erdem ise Büyükşehir Belediyemize, Sarıçay ve Beşparmak Barajları'nı yapamıyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan randevu alabileceğini söylemiş. Anlaşılan o ki bu arkadaşlar 2019'dan umudu kesmişler. Kendilerine iş arıyorlar. Mustafa Savaş, Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığına, Mehmet Erdem ise sekreterliğine soyunmuş” şeklinde konuştu.  

"AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"

CHP Aydın Milletvekili Baydar da, Bakan Veysel Eroğlu’nu eleştirerek, “AKP çıkardığı yasada büyükşehirlere 'tek başına baraj yapamazsın' diyor. Yapılacak olan bir barajın da taşeronluğunu DSİ’ye veriyor. Bu yasanın çıkmasını sağlayan Bakan Veysel Eroğlu, ‘Yapmayacaksa biz yapalım’ diyor. Siyasette samimi olmak lazım. Bu demagoji ve sahte ifadelerle, kanun yetkisi kendisinde olmasına rağmen ‘Sen niye yapmıyorsun?’ diyerek, kendisine müracaat edilmiş olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir işlem yapmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi 'Bu barajları yapacağım' diyerek proje ve ihale sürecine girilmesini istemesine rağmen 'Baraj yapmamış' diye bize söyleniyor. Aydın halkı bunları yemez sayın Bakan. Biz bunları Aydın halkına anlatırız. Ötekiler de serden kütük kapmaya çalışıyorlar. Bakanın bu açıklamalarından sonra iki tane milletvekili, 'Büyükşehir Belediye Başkan Adayı acaba hangimiz olabiliriz?' hayaliyle biri ‘Su fiyatını indir’, biri ‘Bir an önce yap’ diyor. Biz de, 'Yasayı değiştirin yapalım' diyoruz. Size muhtaç olmadan en iyi barajı yapalım. Ama tabi onların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” diye konuştu.

“SANDIĞA GÖMMEZSEK NAMERDİZ”

AK Parti Aydın Milletvekilleri Savaş ve Erdem’in açıklamalarıyla çok fazla gündeme gelmesini, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık yarışması olarak değerlendiren Baydar, “Bu şekildeki açıklamalarınızla belediye başkan adayı olmayı düşünüyorsanız, o makamı ve o adaylığı da Veysel Eroğlu size yedirmeyecek gibi. Çünkü o da 'Ben adayım' gibi duruyor. Üçü birden olsun aday. Eş başkanlık kursunlar. Üçünü de birden 30 Mart 2019 yerel seçimlerde Aydın’da kurulacak olan sandığa gömmezsek namerdiz. Buyurun hodri meydan. Topu gelsin. Üçü birden gelsin. Tek başına olmasınlar. Başkan adayı Veysel Eroğlu olsun. Birinci yardımcısı milletvekillerinden birisi oldun. Eş başkan birisi olsun. Gelsinler beraber gezip anlatsınlar bu hikayeleri. 100 bin fark vardı. O fark açılıyor mu, açılmıyor mu hep beraber görürüz. Bu laflarla Aydın’da siyaset yapamazsınız. Bu laflarla da Aydın’da yereli alamazsınız. Bu laflara devam edin. Eğer bu laflara devam edecekseniz 30 Mart yerel seçimlerini 2019’da elimizi kolumuzu sallayarak 17 ilçeyi de alacağımızı şimdiden ifade ediyorum. Vatandaş artık hizmetin nereden geldiğini, hizmeti kimin engellediğini çok iyi biliyor. Bu yüzden AKP’li vekilleri samimi olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.