Hazırlık çalışmaları tamamlanan derneğin önümüzdeki Ramazan Bayramı sonrası faaliyete geçeceği öğrenildi. Dernek, Aydın Basın Derneği olarak gazetecilik mesleğini icra edenlerle birlikte yol alacak.
  Derneğin kurucularından Aydın’da uzun yıllardır gazetecilik yapan ve mesleğini devam ettiren usta kalem Erdal Karakavukoğlu, “İlk olarak Aydın’da bu mesleğe uzun yıllardır hizmet eden, adeta gazeteciliğin çilekeşi konumundaki meslek büyüklerimizin kapısını çalacağız. Bu isimlerle birlikte Aydınlı olup Aydın dışında ulusal medya kanalları ve gazetelerinde çalışan meslektaşların ve büyüklerimizin de yer alacağı bir oluşum içindeyiz. Aydın’da basın sektörünün içinde olan gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları ve çalıştıranları bir araya toplamak amacındayız” dedi.  

"MESLEKİ VE SOSYAL HAKLARI GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Karakavukoğlu, “Öncelikle Aydın’da görevini icra eden aktif meslektaşlarımızın mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, meslek ilkelerini savunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği ulusal, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesinin engellenmesi hedefliyoruz” diye konuştu.
  Mesleği ilgilendiren bütün sorunları incelemek, çözüm yollarını bulmak, mesleki alanda dayanışmayı güçlendirerek, üyelerin toplumsal koşullarını iyileştirmek amacını güttüklerini ifade eden Karakavukoğlu, “Sosyal güvenliği gerçekleştirici ve artırıcı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

"BAŞKA MESLEKTEN EMEKLİLER ÜYE OLAMAYACAK"

Gazetecilik mesleği dışında başka bir meslekten emekli olanların dernek üyesi yapılmayacağı da belirten Erdal Karakavukoğlu, “Aydın’da süregelen sahiplenme duygusu gütmüyoruz. Derneğimizin kapısını açar açmaz bizimle yola çıkmak isteyen herkese o kapı açık olacak. Derneğimizde başkanlık görevi en fazla iki dönem olacak. Yeni gelenlerin önü sürekli açık tutulacak.  Gazeteler, dergiler, haber, fotoğraf ve film ajansları, radyo ve televizyon kuruluşları ile elektronik basın ve yayın kuruluşlarında 'gazetecilik niteliğinde' en az iki yıl aralıksız ve fiilen çalışmış ve çalıştırılmış olanlar, hazırladığımız tüzükte belirtilen nitelikleri de taşımaları halinde asıl üye olabilecek. Çeşitli kuruluşların basın ve halkla ilişkiler bölümlerinde çalışanlar da tüzüğümüzdeki nitelikleri taşımaları halinde asıl üye olabilecekler" şeklinde konuştu.

"ONURSAL ÜYE SAYISI YÜZDE 5’İ GEÇMEYECEK"

Karakavukoğlu ayrıca, "Aydın Basın Derneği’ne ve gazetecilik mesleğine yararı dokunan Türk ve yabancı uyruklular, kanunların öngördüğü biçimde başvuru aranmaksızın Yönetim Kurulu kararı ile Onursal Üyeliğe kabul edilebilecekler. Onursal Üye sayısı asıl üyelerin yüzde beşini geçmeyecek, onursal üyelerin seçme ve seçilme hakları da olmayacak" bilgisini verdi.  

ÖNCELİK İŞSİZ GAZETECİLER

Sözlerinin sonunda işsiz kalan gazetecilere de değinen Karakavukoğlu, “İşsiz kalan arkadaşlarımızla ilgili önemli bir projemiz var. Vakti geldiğinde bunu açıklayacağız. Aydın’da ses getirecek çalışmalar ve organizasyonlar içinde bulunacağımızın bilinmesini istiyorum. Derneğin kapısı her zaman açık olacak fakat orada hiçbir yönetim kurulu üyesi olmayacak. Orası gazetecilerin dinlenmek istedikleri zamanda çalışma yeri olacak. Biz sürekli sahada mesleğimizin çalışanları ile ilgili proje arayışı içinde olacağız” dedi.