Buharkent’te 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde rakibi Yusuf Vural’ı 177 oyla geride bırakan AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Erol, itiraz sürecinin sonuçlanmasının ardından mazbatasını Nazilli Yüksek Seçim Kuruluna giderek aldı. Erol mazbata almaya Cumhur İttifakı üyesi 6 meclis üyesi ile birlikte gitti. Nazilli Yüksek Seçim Kurulu Müdürü Famil İskenderoğlu makamında Başkan Mehmet Erol ve meclis üyelerine mazbatalarını teslim etti. Erol, mazbata töreninde yaptığı açıklamada, “5 yıllık yaptığımız hizmetlerin ve gösterdiğimiz yönetim anlayışının bir sonucudur bu. 5 yıl daha Buharkent için hizmet edeceğiz” dedi.

“SONUCUN DEĞİŞMEYECEĞİNİ BİLİYORDU”

Seçim sonucuna Millet İttifakı’nın yaptığı itirazları değerlendiren Başkan Mehmet Erol, “Karşı taraf yasal haklarını kullanmıştır. Yusuf Vural ve ekibi sonucun değişmeyeceğini biliyordu. Seçmenlerine karşı yapılması gerekeni yaptı. Geçersiz oyların çoğu boş olduğu için sonucun değişmeyeceği belliydi. Biz de bu sürece saygılı olduk. Seçimden galip geldiğimiz için mutluyuz. Halkımız yeniden teveccüh gösterdi. 5 yıllık yaptığımız hizmetlerin ve gösterdiğimiz yönetim anlayışının bir sonucudur bu. Önümüzdeki 5 yıl daha Buharkent için hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLER KALKTI”

Bu dönemde meclis çoğunluğunun kendilerinde olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Erol, İlk döneminde meclis çoğunluğu olmaması nedeniyle yarım kalan işleri bitireceklerini belirtti. Erol açıklamasının devamında, “Artık önümüze konulan engeller kalktı. Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatlar bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki yıl işçi çalıştırmaya başlayacaklar. Meyvelerimizi toplayacağız” derken, Buharkent’i güzel bir 5 yıl beklediğini ifade etti. 3 proje müjdeleyen Erol, “Güneş enerjisi santrali ihalesine bu hafta çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde 24 derslikli Anadolu Lisesi ihalesine çıkacağız. Okulun yerine de pazar yeri yapacağız. İlk meclis toplantımızda pazar yeri için iller bankasından alacağımız kredi kararını geçireceğiz” ifadelerini kullandı.