Kuşadası İlçe kongresine Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, 20 ve 23. dönem Aydın Milletvekili Fatih Atay’ın yanı sıra Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, il yöneticileri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları de katıldı. Partililer ve delegeler seçime ilgi göstermemesi sonucunda salonunun boş kalması dikkat çekti.
  Kongrede konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, herkesin farkına varması gereken konunun ülkenin içerisinde bulunduğu kötü durum olduğunu dikkat çekti. Ülkenin kaderini değiştirmek için CHP olarak çalışmak gerektiğini ifade eden Kayalı, parti içi çekişmelere son verilmesini ve kimseyi ötekileştirmeden birlik beraberlik içerisinde çalışılmasını istedi.

‘2019 SEÇİMLERİ İKTİDARA DERS VERME SEÇİMİ’

Milletvekilleri, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız ve 20-23. Dönem Milletvekili M. Fatih Atay, iktidara yüklendiler. AKP iktidarın ülkeyi kötü yönettiği, ekonomik kalkınmanın sağlanamadığını, demokratik ortamda da kötü olduğunu söylediler. AKP iktidarına 2019 yılında yapılacak hem yerel ve genel seçimlerde ders vermek için şimdiden çalışmalara başlamak gerektiğini dikkat çektiler.
  385 delegenin bulunduğu CHP Kuşadası ilçe örgütünde seçimlere 247 delege katıldı. 37 delegenin boş oy attığı seçimlerde 8 oy da geçersiz sayıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde listesi 202 oy alan Ahmet Ekmekçi, CHP'nin yeni Kuşadası İlçe Başkanı oldu. İlçe yönetim kurulu üyeleri ise, Belgin Gürel, Ferda Mustafa Balaban, Ferhat İlhan, Filiz Küçükyağcı, Fisun Yurdsever, Hanife Matras, Hasan Çelik, Hasan Sargın, Hasan Tahsin Karıncalı, İbrahim U. Pancar, İshak Eryiğit, Levent İ. Demir, Mehmet Yücel, Mustafa Güner, Mustafa Ünver ve Semra Hacıbekir’den oluştu. Seçimde ayrıca 76 kişilik il kongre delegeleri de belirlendi.

 ‘HERKES YÖNETİM KURULU ÜYESİ’

İlçe Başkanı seçilen Ahmet Ekmekçi, demokratik bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyerek kendisine güvenilmesini istedi. Yönetim kurulu listelerine girmeyen tüm partililerin yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade ederek, kimsenin gücenmemesini istedi. Zamanın birilerinin altını oymak zamanı olmadığını söyleyen Ekmekçi, birlik beraberlik içerisinde,2019 seçimlerine çalışılması gerektiğini belirterek, kimseyle bir kırgınlığının küslüğünün olmadığını söyledi.