Türkiye’de ilk defa bir kaymakamlık bünyesinde Karacasu’da başlatılan gönüllülük uygulaması projesinin tanıtım toplantısında, projenin amaç, hedef, fayda ve kapsamı anlatıldı. Ayrıca toplantıda projeye dahil olmak isteyenlere başvuru formları dağıtıldı. 
  Tanıtım toplantısında, projenin fikir sahiplerinden Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Garnizon Komutanı Okan Öztürk, Emniyet Amiri Yuşa Kılıçarslan, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rahmi Şendalgıç, Orman İşletme Şefi Bilal Maral, Tapu Müdürü Turan Sağlık, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Fahrettin Kurak, MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, MHP Başkan Yardımcısı Zeki İnal, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Karacasu Vakfı Öğrenci Yurdu Müdürü Servet Alıcık, öğretmenler ve mahalle muhtarları yer aldı.

PROJENİN AMAÇLARI ANLATILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlik sunucusu, gönüllülüğün ne olduğunu anlattı. ‘Gönüllüyüz’ isimli video sunumunun ardından Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Geçmez, projenin amaç, hedef ve faydalarını aktardı. 
  Karacasuluların genlerinde var olan vakfetme, dayanışma ve yardımlaşma duygularını yazıya döküp kurumsallaştıran, yurt dışında yaygın bir uygulama olan gönüllülük çalışması ile toplum içinde yaşayanların birbirini tanıması, koordinasyonun ve Karacasu içerisinde katma değerin artmasının hedeflendiği kaydedildi. 
  Vakıf Müdürü Mustafa Geçmez, “Yurt dışında yaygın bir uygulama olan bu projeyi Kaymakamlığımız önderliğinde başlatıyoruz. Böyle bir potansiyelimizin olduğunu biliyoruz. Çevremizdeki yazıtlar da bunu anlatıyor” dedi. 
  Geçmez, bugüne kadar proje kapsamında, Mate-man, fitness salonunun yapılması, ADÜ ile gerçekleştirilen etkinlik, bir hayırseverin bir okulun bir yıllık temizlik malzemesi ihtiyacını karşılaması, hayırsever tarafından Kurban Bayramı'nda 250 kişiye et dağıtılması, bir esnaf tarafından bir okul kapısının tamiratının yapılması gibi çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

HERKES GÖNÜLLÜ OLABİLİR

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı ise, gönüllü olmanın sadece maddi güce sahip kişilerin görevi olmadığının altını çizdi. Büyüknalçacı, engelli rampaları girişine araç park etmemenin, yaşlılara kitap okumanın, şehit ailelerini ziyaret etmenin bile bir gönüllülük çalışması olduğunu paylaştı.