CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın’daki ticari totem fiyatlarının yüksek olduğu açıklamalarına yönelik cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından gündeme getirilen totem fiyatlarının yüksek olduğuna dair iddialara, CHP’li Başkan Altıntaş, Ankara, Bursa, Antalya Büyükşehir Belediyeleri gibi standart bir ücret aldıkları yönünde yanıt verdi. Totem tartışması üzerinden Hakan Ülken’i de eleştiren Altıntaş, Ülken’in büyük şirketlerin totemlerini savunduğunu kadar küçük esnafın zamlar karşısında yaşadığı sıkıntıları da dile getirmesini talep etti. Ayrıca Altıntaş, Hakan Ülken’e üyelerine katkıda bulunmak amacıyla aidat ücretlerini düşürme çağrısında bulundu.

“STANDART BİR ÜCRET ALIYOR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye, kentine, kent estetiğine değer veren tüm belediyeler gibi kent mobilyalarının başıboş ve düzensiz bir biçimde konumlandırılmasına izin vermediğini söyleyen Altıntaş, “Bu nedenle çevre düzeni ve kent estetiğini etkileyen en büyük kent mobilyaları olan ticari totemlerin kullanımına diğer duyarlı büyükşehir belediyelerinde de uygulanan kuralları geliştirmiştir. Ticari amaçlı totem konumlandırmak isteyen vatandaşlarımız, projelerinin çevre ve kent estetiğine uygun olduğunu tasdik ettirmek amacıyla izin başvurusunda bulunmaktadırlar. İzin sonrasında totemlerin kurulumu yapılmakta, Büyükşehir Belediyesi tarafından da totemlerin kurallara uygun kullanılıyor olduğu sürekli olarak denetlenmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi tamamen çevre düzeni ve kent estetiği amaçlı bu hizmetlerinin karşılığında da Ankara, Bursa, Antalya Büyükşehir Belediyeleri gibi standart bir ücret almaktadır. Bunun yanında ise ticaret ile iştigal eden vatandaşlarımıza ekstra yük yaratmamak için diğer büyükşehir belediyelerinin yarısı, üçte biri kadar ilan reklam vergisi almaktadır” diye konuştu.

“HAKAN ÜLKEN, KARTEL FİRMALARINI SAVUNUYOR”

Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere her şeye zam geldiğini ve AYTO Başkanı’nın bu zamlar yerine totemi gündeme getirmesine anlam veremediklerini belirten Altıntaş, “Genelde totemler uluslararası şirketler ve büyük marketleri ilgilendiriyor. Berber Ahmet Amca’nın, Bakkal Ali Amca’nın, Terzi Hüseyin Amca’nın totemi yok. Hakan Ülken kartel firmalarını savunuyor. Kendisine tavsiyem küçük esnafın elektriğinin, doğalgazının yüksekliği ile ilgilensin. Ayrıca üyelerine bir katkıda bulunmak istiyorsa esnafımızdan aldığı aidatları düşürsün. Ülken eğer üyelerinin belini büken maliyetlerden bahsedecekse son üç ayda elektriğe gelen yüzde 50 zamdan, doğalgaza gelen yüzde 50 zamdan bahsetsin. Enerjisini bu yönde harcasın. Çiftçimiz tarlasını ekemez durumla karşı karşıya kaldı. Esnafımız kan ağlıyor. Biz küçük esnafımızın sürekli yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.