ADÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Abacıgil koordinatörlüğünde, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından sigara izmariti toplama etkinliği gerçekleştirildi. ADÜ Merkez Kampüs'te bulunan Tıp Fakültesi'nde yapılan etkinlikte üniversiteli gençler öğretim üyeleriyle birlikte sigara izmaritlerini toplayıp şişelere koydu.

SİGARADA 4 BİN KİMYASAL MADDE BULUNUYOR

Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Abacıgil, sigarının içerisinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğunu belirterek, "Tütün ve ürünlerinin sağlık üzerine etkileri konusunda pek çok kanıta dayalı çalışma mevcut. Sigara içerisinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunuyor, bunların birçoğunun kanserojen etkisi var. Sigara izmaritlerinin çevreye kanserojen bir şekilde atılması, içeriğindeki maddelerin toprağa ve yeraltı sularına karışmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı. Abacıgil, toprak ve su kirliliğinin önemli kirleticilerinden birinin sigara izmariti olduğuna dikkat çekti.

TOPLUMA ÖRNEK OLDULAR 

Ekolojik dengeyi olumsuz etkileyen sigara izmariti kirliliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Abacıgil, "Öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlikten dolayı onları kutluyorum. Bundan sonraki süreçlerde de umarım bu şekilde örnek davranışlarla topluma rol model olma misyonlarını devam ettirirler" şeklinde konuştu.