Engellilerden oluşan tiyatro topluluğu sergiledikleri oyunda doğa ve çevre sevgisi mesajı verdi. Zihinsel ve bedensel engellilerden oluşan topluluk, konuşan, dans eden, düşünen hayvanların gözünden, yağmalanmak istenen bir ormanı koruma çabalarını sahneledi.

MESAJLARINI DANSLA AKTARDILAR

Uğur böcekleri, kelebekler, arılar, kaplumbağalar rolünde sahneye çıkan engelliler, mesajlarını dansla aktardı. Sevimli fil şarkı söylerken, beyaz güvercin şiir okudu. Haberci tavşan ise insanların ormanı katlederek alışveriş merkezi, rezidans yapma girişimlerini haber verdi. Görme engelli Burcu Kocabıçak'ın sunduğu 'Bir Orman Şenliği' oyununun sonunda tüm engellilerin hep bir ağızdan, "Dünyayı, insanı, doğayı sevmek bizim ışığımız. Biz bu ışıktayız, ya siz" sözleri salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ                

Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler, engellilere verilen destek için teşekkür etti. Güler, “Sadece yemeklerini yiyebilsinler, ne demek istediklerini anlatabilsinler, topluma karışabilsinler, 'Biz de varız, ben de varım' sözcüklerini tam yaşayabilsinler diye yola çıkmıştık. Gördüğünüz gibi büyük bir iş başardılar" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

"DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE ÖRNEĞİ YOK" 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da, bir yıl içerisinde üç kez sahneye çıkan çocukların büyük bir işi başardıklarını ve başarmaya devam edeceklerini söyledi. Dünyada ve Türkiye’de gönüllülük esasına göre yürütülen tek engelliler köyünün Kuşadası’nda olduğuna işaret eden Kayalı, gönlü güzel insanların desteğinin artarak devam edeceğine inandığını dile getirdi. Tiyatro gösteriminden sonra engelliler hep birlikte müziğin ritmi ile eğlendi.

Haber Videosu