Kısmet Otel kavşağından başlayıp Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüşe, 7’den 70’e vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Ardından Atatürk Meydanı’nda düzenlenen “Dünya Atabarı Oynuyor” isimli etkinlik ve İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Emre Aydın ile Hande Ünsal konserleri gerçekleştirildi. Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, meclis ve protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri etkinliklere eşlik etti.

HER YER KIRMIZI BEYAZ

Korteje katılan vatandaşlara Kuşadası’nda uzun yıllardır esnaflık yapan Cano lakaplı Musa Gencer’in destekleriyle Kuşadası Belediyesi tarafından 19 bin karanfil dağıtıldı. Yürüyüşe katılanlar hep bir ağızdan Samsun’da başlayan Milli Mücadele ruhunun hiç sönmeyeceğini haykırarak marşlar söyledi. çeşitli kuruluşlar ilginç gösterileri ile yürüyüşe renk kattı. Kaya Aldoğan Anadolu Lisesinin efsanevi bandosu vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yürüyüşün ardından İstiklal Mücadelemizin 100. yıl dönümünde, Türkiye’de ve Kuşadası’nda bir ilk yaşandı. 19 Mayıs günü Türkiye’nin 81 ilinde ve 19 ülkede saat 19.19’da eş zamanlı Atabarı oynandı.

DÜNYA ATABARI OYNADI

Gazi Mustafa Kemal'in 16 Mayıs'ta İstanbul'dan çıkarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin 100. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birliği Platformu işbirliği ile “Dünya Atabarı Oynuyor" adlı proje Atatürk Anıtı önünde 7’den 77’ye yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

81 İLDE 19 ÜLKEDE AYNI ANDA

Bütün dünya uluslarına örnek teşkil eden kurtuluş destanının 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider ve dünyanın her yerinde mazlum milletlerin örnek aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismine atfedilmiş 'Atabarı' oyunu ile simgelenen 'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi ile Türk kurtuluş mücadelesine farkındalık oluşturmak amaçlandı. Amerika, Hollanda, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya, Romanya, Kosova, Rusya, Beyaz Rusya, Sırbistan, Arnavutluk, Ukrayna, Karadağ, İran, İspanya, Moldova’da da aynı anda oynandı.

MİLLİ MÜCADELE ATEŞİNİN ÖNEMİ BÜYÜK

Emre Aydın ve Hande Ünsal konserinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı Milli Mücadele ateşini yaktığı bu önemli günün 100. yıl dönümünde burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Değerli sanatçılarımız Emre Aydın ve Hande Ünsal’a davetimizi kırmayıp bu akşam bizlerle oldukları için çok teşekkür ederim” dedi.