Söke Ziraat Odasında gerçekleştirilen ziyarette Sezgin ve İYİ Parti Söke ilçe yönetimini, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Özel, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mümin Meydan ile yönetim kurulu karşıladı.

GİRDİ MALİYETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Adnan Sezgin, "Tarım sektöründe Aydın ve Söke olmak üzere girdi maliyetlerinin bugünlere geldiğimiz bu noktada aşırı derecede zam görmesi üreticilerimizi maddi konumda sıkıntıya düşürmüştür. Üreticinin girdi maliyetlerindeki fiyat artışları sadece üreticilere yansımadığı gibi bu durumdan tüketiciler de etkilenmiştir. Genelleme yaparsak ülkemiz bu fiyat artışlarından çok önemli bir oranda etkilenmiştir. Sonuçta milletimiz zamlardan sonra mağdur duruma düşmüştür. Ülkemiz ve ülke halkımız olarak çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu ekonomik krizden inşallah en kısa süreçte kurtularak düzlüğe çıkarız. Ülke olarak Gümrük Birliği için bir hamle yapabilirsek, tarımsal ürünlerimizin hammadde olarak işlenmemiş ürünlerimizin Avrupa’ya gidişi başta bizlere ve ülkemize enflasyona neden olmaktadır. Tarım bakanımızla yapılacak olan görüşmelerde bu konuya dikkat çekilirse yetkili kurumlar gerekli girişimleri yaparlar" diye konuştu.

"YETKİLİ KİŞİLERİ KURUMLARIN BAŞINA GETİRMEMİZ GEREKİR"

Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Özel de konuşmasında, "Devlet politikalarında uzun vadeli olarak plan ve bütçe çalışmaları yapılamıyor veya yapılmıyor. Tarım sektöründe veya üretim aşamasında 5-10-15 ve 20 yıllık uzun vadeli bütçe ve plan çalışmaları yapılmış olsa idi, bu durumdan daha farklı konumlara gelmemiz kaçınılmaz olurdu. Bir önemli konu da yetkili kişileri o kurumların başına getirmemiz gerekir. Tarımdan anlayan kişilerin tarımın içinde olması veya ekonomiden anlayan, iktisat tahsili almış kişilerin de ekonominin içinde görev alması gerekir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu ekonomik krizden inşallah en kısa zamanda kayıpsız ve zararsız olarak kurtuluruz" ifadelerini kullandı.