Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit ve yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şube hizmet binasında gerçekleştirilen kahvaltıda, Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit ve yönetimi de hazır bulundu. Başkan Mezkit, Kızılay bünyesinde, ücret karşılığında değil, gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi. Türk Kızılayı'nın bir iyilik hareketi olduğunun altını çizen Mezkit, bu iyilik hareketini Aydın'ın her noktasına taşımak için çabaladıklarını ifade etti.

"DERTLERE DERMAN OLUYORUZ"

Şube olarak, Aydın'da yardıma muhtaç insan kalmaması için mücadele ettiklerini dile getiren Mezkit, "İhtiyaç sahibi hiçbir öğrenci, parasız kalmasın diye çabalıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın kan ihtiyaçları karşılansın istiyoruz. İhtiyaç sahiplerinin tamamına ulaşarak, onların dertlerine derman olmayı amaçlıyoruz. Bunun için haftanın yedi günü, 24 saat gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERE 456 BİN LİRALIK BURS

Geçen yıl hayırseverlerden alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları bağışları açıklayan Mezkit, şunları kaydetti: "118 öğrencimize 456 bin 50 lira burs verdik. 608 vatandaşımıza 155 bin 518 lira zekat ve yardımda bulunduk. 4 bin 327 gıda kolisi, 6 bin 793 kilogram konserve et, 145 bin 558 yeni kıyafet, ayakkabı, panduf dağıttık. İhtiyaç sahibi ailelerimize 15 bebek arabası ve 2 bin 375 bebek malzemesi verdik. Evi yanan 8 aileye nakdi ve ayni yardımda bulunduk."

YEMEK ARABASI

Ramazan ayında yapacakları yardım çalışmaları için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Mezkit, "Ramazan'da 25 bin kişilik iftar vereceğiz. Yapacağımız iftardan özellikle yaşlı, engelli ve çocuklar faydalanacak. Ramazan paketleri için birçok marketle anlaştık. İlgili marketlerden vatandaşlarımız, ihtiyaç sahipleri için Ramazan paketleri alabilecek. Zekat ve fitre de toplayacağız. Bunlar, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca çok acil yemek dağıtım aracına ihtiyacımız var" dedi. Mezkit, Kızılay'a yapılan nakdi yardımların tamamının, ayni yardımların da yüzde 5'inin vergiden muaf olduğunu sözlerine ekledi.