Büyük ilgi gören spor organizasyonlarından biri olan Plaj Voleybolu Dünya Turu’na Aydın, ev sahipliği yapıyor. Voleybolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği turnuva, 16-19 Mayıs günlerinde Atatürk Kent Meydanı’nda kumdan oluşturulan iki alanda düzenlenecek. Turnuvanın açılış programı gerçekleştirilirken, FIVB Plaj Voleybolu Teknik Delegesi Pier Poulo Murgioni organizasyona katkılarından dolayı Türkiye Voleybol Federasyonu ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

40 BİN AVRO ÖDÜL DAĞITILACAK 

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Avrupa’nın en büyük iki yıldızlı tek plaj voleybolu organizasyonuna Aydın’ın ev sahipliği yaptığını belirterek, “2019 yılında Türkiye’de düzenlediğimiz en büyük organizasyon burası. Uluslararası açısından da önemli. 2020 olimpiyatları için tüm sporcular puan toplama telaşında. Sporcular, buradan alacakları puanlarla olimpiyat vizesi almaya çalışacaklar. Eleme etabı 16 erkek, 16 kadın takımla başlayacak. Kadın ve erkeklerde diğer 12 takım ana tablo müsabakalarında 17 Mayıs’ta kuma çıkacaklar. Elemeden ilk dört takım ana tabloya alınacak. Modifiye edilmiş grup usulüne göre ana tablo 17-18 Mayıs’ta yapılacak. 19 Mayıs’ta yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak. Dereceye giren sporculara 40 bin avro para ödülü dağıtılacak” dedi.

AYDIN VOLEYBOL ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜ 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal, Aydın’ın yapılan organizasyonlarla voleybol kentine dönüştüğünün altını çizerek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun gayretleriyle 2016 yılında plaj voleybolu turnuvalarını başlattık. Seyircinin inanılmaz katılımıyla güzel organizasyon gerçekleşti. 2017 yılında bu organizasyonu uluslararası boyuta taşıdık. 2017’de 13 ülkeden yabancı takım, 2018’de dünya turu etabı ile 22 ülkeden 42 takım mücadele etti. 2019’da 132 takım Türkiye Voleybol Federasyonu’na müracaat etti. Bu takımlardan puanı yüksek olan 56 takımı turnuvaya kabul ettik. Geçen yıl 50 binin üzerinde seyirci 4 gün boyunca katılım sağladı. Aydın, Sultanlar Ligi ile birlikte bir voleybol kenti oldu.”

KORTLARIN ETRAFI KAPALI 

Gürdal, Avrupa’da plaj voleybolu turnuvalarının kent meydanlarında yapıldığını belirterek Aydın’da da Atatürk Kent Meydanı’nın seçildiğini söyledi. Son iki yılda Ramazan ayına denk gelen organizasyonla ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Gürdal, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’nda bu organizasyonu yapıyoruz. Mevsimsel açıdan da Mayıs ayı turnuva uygunluk gösteriyor. Ramazan'da muhafazakarlara da saygı gösteriyoruz. Ezan saatlerinde müziği kapatıyoruz. Ayrıca müsabakaların yapılacağı kortların etrafını kapatıyoruz. Buna bir spor organizasyonu olarak bakılmasını istiyoruz” diye konuştu.