15 günlük teklif verme süresi bulunan paketleme, kırma, eleme, çizme ve zeytinyağı yarı otomatik şişeleme makinalarının ihalesi, işletmenin kurulacağı belediyeden kiralanan eski tekel binasında gerçekleştirildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihale, teknik ve mali şartların değerlendirilmesinin ardından tek teklif olan 477 bin 380 lira 8 kuruşluk teklifi sunan SCE firmasına verildi. 
  İşletme ile Karacasu’da 40 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı İsa Sevinç, “İlçemize ve üreticimize hayırlı olsun” dedi, Öte yandan ihaleyi kazanan firmanın 90 iş günü içerisinde ekipmanları kurma süresi olduğu öğrenilirken, bu işlemi 60 gün gibi bir süre zarfında gerçekleştireceği belirtildi. Bin metrekare kapalı alanda kurulacak zeytin ve zeytin yağı işleme ve paketleme tesisi ile Karacasu zeytin ve zeytinyağı markalaşarak alıcı ile buluşurken, ürünler üreticiye katma değer sağlar bir şekilde pazarlanacak. Şu an 118 ortağı bulunan kooperatif bünyesinde 300 ton üretim kapasitesine sahip bir tesis kurulacak.

477 BİN 380 LİRA 

Komisyon üyeliklerinde Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı İsa Sevinç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, Tarım Danışmanı Barış Ozan Çevik ve Güney Ege Kalkınma Ajansı koordinatörlerinin bulunduğu ihaleyi kooperatif ortakları ve vatandaşlar takip etti. Teknik ve mali şartları inceledikten sonra komisyon, kendi içerisinde bir değerlendirme yaptı. Ardından İsa Sevinç sonucu açıkladı.

“HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Sevinç, “Paketleme, kırma, eleme, çizme ve zeytinyağı yarı otomatik şişeleme makinalarımızın ihalesini yaptık. SCE firması bir teklif verdi. Komisyonumuzla değerlendirdik. Belgelerinde bir eksiklik olmadığını, fiyatın da bizim bütçemizle örtüştüğünü gördük. KDV dahil 477 bin 380 lira 8 kuruşa bu işin maliyetini bize tevdi ettiler. Teknik ve maddi şartları inceledik. SCE firmasının teklifini kabul ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah Karacasu’muzun bir adım ileri gitmesinde vesile oluruz” diye konuştu.

“3-5 CESUR KARACASULU ENGELLERİ AŞTI”

İhalenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sevinç, “Şeffaf olması açısından halka açık gerçekleştirdik. İnşallah Karacasu’ya hayırlı olur. 15 gün teklif verme şartı vardı. Teklifleri incelediğimizde hem şartlarımıza, hem fiyatlarımıza örtüştüğünü gördük. Komisyon olarak inceledik. Teklifi kabul ettik. Karacasu için 10-15 yıldır böyle bir işletmenin ihtiyaç olduğu yönünde çiftçilerimizden gelen talepler vardı. Biz Ziraat Odası olarak bu tarz hibe programlarına başvuruda bulanamıyorduk. 3-5 cesur arkadaşımızla birlikte kooperatifi kurduk. İlçemizde aynı amaçlara yönelik bir kooperatif olduğu için daha önce denense de kurulamamıştı. Biz bunları bir şekilde aştık” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI MARKA İLE PAZARLANACAK

Sevinç, şunları kaydetti: “Projemizin çıkmasında, kooperatifimizin kurulmasında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekili Rıza Posacı, geçmiş dönem İl Tarım ve Orman Müdürümüz Fuat Fikret Aktaş beyin bizlere olağanüstü destekleri ile bugünlere geldik. Kendilerine minnet ve şükran borçluyum. Karacasu çiftçisi adına teşekkür ediyorum. Tesisimiz için son teknolojiye uygun ihale şartnamesi hazırladık. Krom saclardan oluşan ekipmanları içeren ve Dünya Gıda Örgütünün istediği şartlarda şartname hazırladık. Zaten bölgemizde iyi ve organik tarım uygulaması yapılıyor. Burada işlerken de bu ürünlere öncelik vereceğiz. Üretilen ürünlere vereceğimiz barkotla ülkenin ve dünyanın neresindeki tüketici olursa olsun Karacasu’da üretilen ürünün nerede, hangi şartlarda üretildiğini takip etmesini sağlayacağız.” Sevinç, ayrıca ürünlerin Antik Afrodisias ya da Markam Karacasu markalarından biri ile pazarlanacağını sözlerine ekledi.

BASINA TEŞEKKÜR

Sevinç, ayrıca basın mensuplarına teşekkür etti. Sevinç, “Ben değerli Karacasu basınına çok teşekkür ediyorum. Özellikle Karacasu tarımına çok değer veriyorsunuz. Nerede bir kibrit çaksak sizi yanımızda görüyoruz. Hem kooperatifimiz adına, hem de üreticilerimiz adına teşekkür ederim” dedi.