Karacasu ilçesi, Cuma Mahallesi, Dedebağ mevkisinde gerçekleştirilen hayır için, bin 200 kilogram et ve bin 200 kilogram buğday kullanıldı. 55 kazandan oluşan yaklaşık 3 ton keşkek, misafirlere ikram edildi. Etkinliğe, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Akar, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU


Keşkek dağıtım noktasında 100-150 metrelik kuyruklar oluşurken, görevli personellerce Mevlit okundu. Karacasu Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında İzmir’den ilçeye gelen semazen ekibi, Dedebağ Yaylası'nda gösteri yaptı.

MAHALLE SAKİNLERİ VE PROTOKOL ÇALIŞTI


Etkinliğin gerçekleşmesi için bir gün önce sabah saat 09.00’dan itibaren Dedebağ Yaylası'na gelen 100'e yakın mahalle sakini, gönüllü olarak çalıştı. Vatandaşlar hayrın yapıldığı gün de keşkek ve ekmek dağıtımında görev aldı. Öte yandan etkinlikten önceki gece hayır alanında etlerin kemiklerden ayıklanması işinde, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Dernek Başkanı ve Mahalle Muhtarı Mehmet Osan da görev alarak vatandaşlara yardımcı oldu.

55 KAZAN KEŞKEK, 10 BİN EKMEK

Karacasu Cuma Mahallesi Muhtarı ve Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Osan, davetlilere bin 200 kilo et ve bin 200 kilo buğdaydan yapılan 55 kazan keşkek ile 1 ton biber turşusu ikram edildiğini söyledi. Etkinlikte 10 bin ekmeğin tükendiğini belirten Muhtar Osan, yurdun çeşitli yerlerinde bulunan bütün Karacasululardan destek geldiğini dile getirdi. Mehmet Osan, hayra katılmak için ilçe dışından çok sayıda misafirin Dedebağ’da yerini aldığına işaret ederek, “Geleneksel olarak yaptığımız keşkek hayrının bu yıl 735. yılı. Atalarımızdan kalma bu geleneği gelecek nesillere aktarmak adına derneğimiz ve mahalle sakinleri olarak her yıl hayrımızı daha da ileriye götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 15 bin kişi hayrımıza iştirak etti. Bu geleneğin yaşatılmasında emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU


735. geleneksel keşkek hayrına telgraf ile mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; "Geleneksel Karacasu Dedebağ Hayrına davetiniz için teşekkür ediyorum. Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak amacıyla her yıl tekrarlanan bu tür etkinliklerin, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olan bu etkinliğe katkıda bulunan herkesi tebrik ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

DUALAR EDİLDİ


Sabahın erken saatlerinde keşkeğin dağıtımına başlanırken, Karacasu ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Dedebağ’da keşkeğin tadına bakanların yanı sıra, evlerine de keşkek götürmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Geleneksel hayır etkinliği farklı illerden birçok kişiyi bir araya getirirken, katılımcılar Dedebağ Kabri'nde dua etti.  

Haber Videosu