ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Nursena Zeybekoğlu ve Hatice Özhan, Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu danışmanlığında "Probiyotik Tofu Üretimi" isimli proje başlattı. TÜBİTAK tarafından desteklenen çalışma ile iki öğrenci vegan beslenmenin vazgeçilmezi tofuyu (soya peyniri) daha yararlı hale getirmek için probiyotik bakteri ile zenginleştirilmiş şekilde üretti. Zeybekoğlu ve Hatice Özhan, bu proje ile katıldıkları Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 'Yıldız Gıda ve Kariyer Günü Kongresi' etkinliğinde üçüncülük kazandı. ADÜ’den mezun olan Zeybekoğlu ile Özhan, ürettikleri peynirin patentini almak istediklerini söyledi.