Didim’de yaşayan engellilerin rahat bir şekilde denize girebilmeleri amacıyla geçtiğimiz yıl Haziran ayında açılan, bu yıl ise Ramazan Bayramı'ndan önce Didim Belediyesi tarafından temizlenip sezona hazır hale getirilen Engelliler Plajı’nda engelli vatandaşlar denizle buluşup sıcak havada serinledi.

"HER ŞEYİ İLE DÖRT DÖRTLÜK BİR PLAJ"  

Engelli çocuğuyla birlikte denize girebildiği için mutlu olduğunu dile getiren Sultan Bektaş, “Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin çalışmalarından çok memnunuz. Dernek başkanımız Bedri bey olsun, yönetim kurulu olsun hepsi gerçekten özveriyle çalışıyorlar. Ben Ankara’dan geldim. Ama burası hakikaten bu konuda çok iyi olduğunu gösteriyor. Plajımız da çok güzel temizliği, rampası her şeyi ile dört dörtlük bir plaj. Burada tabi ki de belediyemizin de katkısı çok. Belediye Başkanımız Ahmet Deniz Atabay’ın bu konudaki hassasiyetini biliyoruz, farkındayız kendisine engelli çocuklarımız adına teşekkür ederiz. Engelli çocuklarımızla burada birlikte güneşlenip denize girmek, onların bu mutluluğuna ortak olmak gerçekten çok mutluluk verici” diye konuştu.

"ENGELSİZ BİR DİDİM İNŞA ETMEK MÜMKÜN"

Bir engelli çocuk babası, aynı zaman da Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı  Bedri Altıntaş ise, “Öncelikle bir engelli çocuk babası olarak kendi çocuğumun ve diğer engelli vatandaşların da denize girdiğini, bizler gibi serinlediğini görmek beni mutlu ediyor. Hiçbir şey onların mutluluğu kadar değerli değil bizim için. Dernek olarak da elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız Ahmet Deniz Atabay da bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Hep birlikte bütün engelleri kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda bizimle birlikte el ele verip bütün engelleri aşmalarını istiyor, daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Engelsiz bir Didim inşa etmek mümkün“ ifadelerini kullandı.