CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın TBMM’de Didim’deki imam hatip lisesiyle ilgili söylemlerinin basında yer almasından sonra yazılı bir açıklama yapan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdi. Subaşı, Yıldız’ın ortaya attığı iddialara tek tek maddeler halinde cevap vererek, “CHP zihniyetinin yansıması en son TBMM’de gündeme gelen ve basına da yansıyan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın Didim İmam Hatip Okulları hakkındaki yalan yanlış beyanatlarına karşı AK Parti Didim İlçe Teşkilatı olarak bu basın açıklamasını yapmayı ve halkımıza doğruları söylemeyi görev addediyoruz. Bölgesini ve daha önce yaşadığı Didim’i bilmeyen, burada ne olduğu belirsiz bürokrat ve kişilerden aldığı yalan yanlış bilgilerle halkımız ve ülke kamuoyu üzerinde demagoji yapmaya çalışan bu zat barışın ve kardeşliğin sembolü olan Didim ilçemizi karalamakta ve birlikteliğimizi provoke etmektedir. Kapasitelerinin yüzde onunu kullanamayanlar Gazi Meclisimizde Aydın'ımızın projeleri ile gündem oluşturmak yerine Didim İmam Hatip Okullarının kapasitesini ölçmeye çalışıyor. Hiçbir araştırma, istatistiki ve doğru verilere dayanmayan beyefendinin bu konuşmasının doğru olanını sizlere anlatayım" ifadelerini kullandı.

“İLÇEDE TEK İMAM HATİP LİSESİ VAR VE TURİZM MYO FAALİYETTE”

Subaşı, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Altınkum Mahallesi’nde bulunan okul lise değil ortaokuldur. Yeni binasına geçen ortaokulun 132 öğrencisi bulunup her geçen sene öğrenci sayısında artış bulunmaktadır. Haberde iki İmam Hatip Lisesi algısı yaratılmaya çalışılmakta olup tamamen yalandır. Didim de bir İmam Hatip Lisesi vardır. Pansiyonu olan okul Yeni Mahallede (Devlet Hastanesi karşısı) bulunan 227 öğrencisi olan Didim Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Didim Anadolu İmam Hatip Lisesinin pansiyonu henüz faaliyette değildir ki faaliyete geçtiğinde öğrenci sayısı çok daha fazla artacaktır. Okulların kayıt ve nakil konularında da bihaber olan bu zat zorla öğrenci kayıt algısı yaratarak demagoji yapmaktadır. Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçesi Didim’e 81 ilden vatandaşlarımız gelmektedir. Bu vatandaşlarımız Didim okullarına kayıt yaptırmaktadır. Bu kayıtlara bakıldığında Yozgat’tan göç etmiş bir ailenin çocuğunu kendi rızası ile kayıt yaptırmış olması gayet doğaldır. Bu sayı diğer okullarla kıyaslandığında devede kulaktır. Didim’de yıllardır mevcut bulunan Turizm Meslek Lisesinden de bihaber bulunan bu zat popülist bir anlayışla Didim'de sanki Turizm Lisesi yok algısı yaratmaktadır. Didim’de Turizm Meslek Lisesi olduğu gibi Turizm Meslek Yüksekokulu da vardır. Didim Turizm Meslek Lisesi bizim gözbebeğimiz olup iftihar ettiğimiz okullarımızdandır. Şu an birçok öğrencisi turizm alanında büyük otellerde staj yapmaktadır. Öğrencilerimiz Turizm Lisesinde rahatlıkla yer bulmakta ve kontenjan sıkıntısı yaşamamaktadır. Eğitimde kalkınma hamlesi yapılmış AK Parti iktidarı döneminde ilçemiz de payını almış, almaya devam edecektir. İlçemizde Esra Karakaya Lisesi Nitelikli Okul kapsamına alınmıştır. Yine ilçemizin ihtiyacına binaen geçen sene Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi açılmıştır. Gelecekte yine ilçemize bir Fen Lisesinin kazandırılması ile ilgili gayretlerimiz sürmektedir. Yukarıda maddeleştirdiğimiz bu bilgilerin Didim’i gezen, okullara giden herkes doğru olduğunu görecektir."

“DİDİM’DEKİ EĞİTİMDEN HABERSİZ”

AK Parti İlçe Başkanı Subaşı, İmam hatip üzerinden bir algı yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Sen bu bölgenin Milletvekili olacaksın ama Didim'deki eğitimden ve Turizm Lisesinden habersiz olacak kadar pervasız davranıp aziz milletimizin gündemini yalanlarınla meşgul edeceksin. Politikalarını yalan üzerine kuran sen ve zihniyetin, AK Parti’nin özgürlüklerin önünü açan siyasetini ne anlayabilecek kapasiten var, ne de böyle bir derdin. Sen önce doğru edin ondan sonra konuş. Son günlerde Dünyada İslamofobinin hortladığı camilerin yakıldığı, ibadet gibi en masumane durumda kalleşçe insanların tarandığı böyle bir dönemde bu zatın çıkıp imam hatip okulları üzerinden algı yaratıp halkın sinir uçlarına dokunması manidardır. Ne yapmaya çalışıyorsun Hüseyin Yıldız? Bu ülke, bu millet sizlerin Kuran’a, ezana, İslam'a ne derece düşmanlık yaptığınızı biliyor. Geçmişte Kuran eğitimini yasakladınız! Öyle bir gün geldi ki ölülerinizi yıkayamadınız. Sırf bundan dolayı imam hatip okullarında gassal yetişsin diye kısmi izin verdiniz. Hapishaneleri, işkenceleri, zulmü, eziyeti iliklerimize kadar bize yaşattınız. Kızlarımızı ve kardeşlerimizi başörtülerinden dolayı kendi vatanlarından hicrete zorlayıp mecbur bıraktınız. Aziz milletimizin mütedeyyin insanlarına irticacı diyerek işkenceler yaptınız. Ama başaramadınız, başaramayacaksınız! Daha dün seçim öncesi Cumadan Cumaya koşan, göz boyamak için Kur’an okuyan, seçim sonrası kiliselere koşan siyasetçilerinize sesleniyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Halkımız artık bu 28 Şubat zihniyetinden bıkmıştır. Sizler istediğiniz kadar demagoji yapıp yalanlar üzerine siyaset yapın, bu aziz millet sizleri biliyor” ifadelerine yer verdi.