Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, çiftçilerin tarlaya inmeye başladıklarını belirterek, tarla hazırlıkları ve girdi maliyetleri için nakde ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Üreticilere pamuk primlerinin Nisan ayında ödeneceğinin açıklandığını hatırlatan Öztürk, bu ödemenin henüz yapılmamasının üreticileri zor durumda bıraktığını ifade etti.
  Geçen yıl, Koçarlı Ziraat Odası Danışma Kurulu Toplantısı düzenlediklerini dile getiren Öztürk, "Bu toplantımızda mazot ve gübre fiyatlarındaki artışların üstüne pamuk toplama fiyatlarındaki yükleşin ve pamuk borsasındaki fiyat belirsizlikleri ile birlikte pamuk fiyatlarındaki düşüşün çiftçilerimizi olumsuz etkilediğini, acil düzenlemeler getirilmesi gerektiğini veya 2019 yılı için üretime başlayan çiftçilerimize kapsamlı destekler verilmesi gerektiğini belirtmiştik" ifadelerini kullandı.

YANLIŞ BORÇLANMA

Koçarlı ovasında bu yıl yaklaşık 73 bin dekar alanda, pamuk üretimi beklediklerini kaydeden Öztürk, "Görüyoruz ki Nisan ayının sonlarına gelinirken halen çiftçilerimizin mazot, gübre, tohum alacak parası bulunmaktadır. Bu da çiftçilerimizi çok yüksek faiz oranları olan bankalardan kredi çekerek, yanlış borçlanmalara sürüklemektedir. Bu olumsuz gidişatın farkında olduğumuz için acilen pamuk primlerinin ödenmesi ve çiftçilerimizin üzerindeki yük azaltılarak, üretime teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.