24 Haziran seçimlerinde adaylıklar başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı yönetim listesinde yaşanan boşalmalar nedeniyle İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yayınlanan genel kapsamında taşra teşkilatlarının il başkanları ve beraberindeki yönetimlerinin istifa kararını Aydın İl Başkanlığı da yerine getirdi. Aydın İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Recep Taner ve il yönetimi, toplu olarak yerel seçimler öncesi istifa etti. Parti binasında yapılan toplu istifa töreninde değerlendirmelerde bulunan Taner, yeni yönetimde yer alıp almayacağının da önümüzdeki günlerde belli olacağını ifade etti. Taner, genel merkez nerede uygun görürse orada görev almaya hazır olduğunun da altını çizdi. Önümüzdeki günlerde belirlenecek olan yeni atama yönetimle yerel seçimlere gidecek olan İYİ Parti’de bu duruma göre yöneticilerden herhangi biri seçim öncesinde adaylık için istifa edemeyecek.

“HUZUR VE GURUR İÇİNDEYİM”

30 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi Teşkilat İşleri’nin almış olduğu karar gereğince yayınlanan genelge kapsamında istifa ettiklerini belirten Taner, “Ülkemizin gidişatından ve kurucu değerlerden uzaklaşılmasından endişe duyan, parlamenter sisteminin devamından yana, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına, Cumhuriyetin ve demokrasinin temel ilkelerini baz alan, toplumsal kamplaşmadan endişe duyanlarca kurulan İYİ Parti’nin Aydın kurucu il başkanı olarak görev yapmanın huzur ve gururu içindeyim. Şahsıma kurucu il başkanlığı görevini layık gören Genel Başkanımız başta olmak üzere birlikte çalıştığımız bütün partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve yeni görevlendirilecek olan ekibe de başarılar diliyorum” diye konuştu.  

87 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

24 Haziran seçimlerinde il teşkilatından 10 istifa yaşandığını belirten Taner, “Bu durumun önümüzdeki yerel seçimlerde yaşanmaması için Sandıklı’daki toplantıda aday olmak isteyen arkadaşların teşkilatlardan ayrılmaları yönünde bir tavsiye kararı almıştık. Milletvekili adayı olan arkadaşlarımızı tekrar aktif olarak siyasetin içine alabilmek amacıyla bu kararı doğru buluyoruz. Başkanlık divanının kararı doğrultusunda Aydın İl Yönetimi olarak 87 arkadaşımızla istifa dilekçelerimizi vererek gerekli prosedür yerine getirilmiştir. Aydın İYİ Parti İl Yönetimi, Genel Merkez ile yapılacak olan görüşmeler neticesinde ‘nerede kalmıştık’ diyerek aynı şevk ve heyecanla yoluna devam edecektir” dedi.

“YENİ YÖNETİMDEKİLER ADAY OLAMAYACAK”

30 Ağustos Genelgesi’nin hayırlı olmasını temenni eden Taner, “Yeni yönetimde yer alacak olan arkadaşlarımız yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı veya belediye meclis üyesi adayı olamayacaklar. Kanuni prosedüre göre seçimlerden üç ay önceki süreç İYİ Parti açısından 6 ay önce seçilmiş ve Eylül ayı itibariyle de o arkadaşlarımız yönetimlerde yer almayarak müracaat edecek oldukları yer için çalışmalarına başlayacaklar. Bu ayın 15’ine kadar il teşkilatlarının, ayın 15’inden sonra da ilçe teşkilatlarının revizyon çalışmaları gerçekleşecek. Atama yönetimlerle yerel seçimlere gideceğiz ve seçimlerin ardından da ilçe kongreleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan mevcut yönetimde yer alan bazı isimlerin ise yeni atanacak olan yönetimde yer almak istemedikleri de öğrenildi.