Didim Belediyesi'nin ilçede turizm sezonunu uzatmak amacıyla vesile olduğu ulusal çaptaki faaliyetlere bir yenisini daha eklendi. Geçtiğimiz yıllarda Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası yapılırken, son iki yıldır da sezon öncesi Triatlon Türkiye Şampiyonası Didim’de yapıldı. Bu yıl Türkiye Yelken Şampiyonası sezon öncesi yapılırken, yine Yarı Maraton Şampiyonası Didim’de ilk kez yapılacak.

21 KİLOMETRELİK PARKURDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Didim Belediyesinin girişimleri neticesinde 'Didim Maratonu' adı altında yapılacak olan Yarı Maraton Koşusu için tarihler belli oldu. 2018 yılı Türkiye Atletizm Federasyonu maraton, yol koşuları ve patika koşuları faaliyet takvimine göre Didim Yarı Maratonu ile 10K Koşusu, 29-30 Eylül 2018 tarihlerinde 21 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. 21 kilometre uzunluğundaki Yarı Maraton'un rota belirlemesi ve ölçümlerini Atletizm Federasyonu As Başkanı Münir Yavaş ve ekibi yaparken, bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak maraton Altınkum ve Apollon Tapınağı turunun ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek.

"BU TÜR ORGANİZASYONLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Didim Maratonu'yla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçede turizm sezonunun genişletilmesi ve esnafların sezondan daha çok faydalanabilmesi amacıyla birçok etkinlik düzenlediklerini hatırlattı. Atabay, bu kapsamda kişisel ve kurumsal ilişkilerle Atletizm Federasyonu'nun düzenlediği yarı maratonların birinin Didim’de yapılmasının kararının alındığını belirterek, “Didim’de gerçekleşecek olan bu yeni faaliyet hem ilçemizin tanıtımına, hem de esnaflarımıza katkı sağlanması noktasında atılmış yeni bir adımdır. Bizler her türlü konuda elimizi taşın altına koyduk. Esnafımıza ve ilçemize katkı sağlayacak bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecek” dedi.