Geleceğin bilim adamlarını yetiştiren, ilçenin en başarılı okullarından olan Nazilli Fen Lisesi, İsviçre’nin Cenevre kentine gezi düzenledi. Öğrenciler gezi vesilesiyle dünya bilimini tanırken, yaşayarak, görerek öğrenme imkanı elde etti. Öğrenciler büyük deneyimlerle Türkiye'ye döndü.

4 ÖĞRETMEN 43 ÖĞRENCİ KATILDI

Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk’un liderliğinde 4 öğretmen ve 43 öğrencinin katıldığı gezi, 9-14 Eylül tarihleri arasından gerçekleştirildi. Gezi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan dünyanın en büyük Parçacık Fiziği Laboratuvarı ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN, Ferrari Otomobil Fabrikası, Nestle Çikolata Fabrikası, Gravuer Peynir Fabrikası, Lozan, Teknoroma Bilim Merkezi, Leonardo Da Vinci Müzesi gibi önemli mekanlar ziyaret edildi. Öğrenciler öncelikli olarak bilimsel gezi yapmanın yanı sıra, kültürel mekanları da ziyaret etme imkanı buldu.

BİLİMSEL GEZİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk, geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, öğrencilerinin bilim ve teknolojiye bakış açılarının değiştiğini söyledi. Çomruk, “Gezimize 4 öğretmen eşliğinde 43 öğrencimizle katıldık. Amacımız araştıran, soran sorgulayan, bilimsel düşünen, bilimselliği ön planda tutan gençler yetiştirmek. Bu amaçla 9-14 Eylül tarihleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e yaptığımız bilimsel gezimiz başarıyla sonuçlanmış, öğrencilerimiz dünya bilimine açılarak, yaparak, yaşayarak, görerek öğrenmiş, çok güzel deneyimlerle ülkemize dönmüştür" dedi.

"BİLİMSEL VE KÜLTÜREL BİR GEZİ OLDU"

Nazilli Fen Lisesi olarak geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Çomruk, "Ayrıca Ferrari Otomobil Fabrikası, Nestle Çikolata Fabrikası, Gravuer Peynir Fabrikası, Lozan, Teknoroma Bilim Merkezi, Leonardo Da Vinci Müzesi ziyaret edilerek, öncelikli olarak bilimsel, bunun yanında da kısmen kültürel bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.