Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmenin ardından 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Aydın’da iki parti arasında uzun süredir gündemde olan ittifak netleşti. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu destekleyeceği kesinleşen İYİ Parti’nin ilçeler bazında ise yapılacak ittifakla ilgili nasıl bir çalışma yapacağı merak konusu oldu.

“GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

Gerçekleşecek olan ittifak ile ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında genel merkezler düzeyinde yapılan işbirliği görüşmeleri sonucunda, 12 Aralık 2018 tarihinde kamuoyuna yapılan açıklamalara göre, ülke genelinde 11 büyükşehir belediye başkanlığı CHP’ye, 10 büyükşehir belediye başkanlığı İYİ Parti’ye bırakılmış, geri kalan büyükşehir belediye başkanlıklarında ise her iki partinin kendi adaylarıyla seçime girmesi öngörülmüştür. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bu görüşmeler neticesinde CHP’ye bırakılmıştır. İlk açıklamalar, sadece büyükşehir belediye başkanlıklarıyla ilgilidir. İlkeler bazında bu işbirliğinin altının nasıl doldurulacağı, ilçe belediye başkanlıklarına nasıl yansıyacağı konusu henüz netleşmemiştir. Genel Merkez bazında görüşmeler devam etmektedir. Unutulmamalıdır ki, bu işbirliği anlaşması tek taraflı bir destek vaadi veya bir ilhak değildir. Gerek partimiz açısından, gerekse işbirliği yaptığımız parti açısından seçimde maksimum faydayı temin edecek bir işbirliğidir” diye konuştu.

“OYLARIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sarı açıklamasının devamında, “İYİ Parti İl Teşkilatı olarak, bir taraftan Genel Merkezimizle bağlantılı olarak süreci takip ediyor ve teşkilatlarımızın hassasiyetlerini ilgili makamlara iletiyoruz, bir taraftan da 17 ilçemizde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri aday adaylığı çalışmalarını ve seçim hazırlıklarını sürdürüyoruz. İYİ Parti olarak 24 Haziran 2018 Milletvekilliği seçimlerinde vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği oyların takipçisi olacağız. Vatandaşımızın bizlere açmış olduğu krediyi, bizler vatandaşımız adına en faydalı bir şekilde değerlendireceğiz. Hedefimiz ilçelerimizde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti’nin güçlü bir grupla temsil edilmesidir. İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı olarak bu işbirliğinin ilkeleri noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. İşbirliği kararının Aydın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.