Didim Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye Başkan Yardımcıları Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz ile birim amirleri de eşlik etti.

"YASANIN ÇIKMASINI HEPİMİZ İSTİYORDUK"  

Toplantıda konuşan Başkan Atabay, taşeronda çalışan işçilerin kadro geçişleriyle ilgili sürecin tamamlandığını ifade ederek, "Ben kış ayında da söylemiştim. Taşeron Yasası'nın çıkmasını hepimiz istiyorduk. Karşılıklı olarak herkes ne yapacağını bilsin, hayatın  garantisi olsun. Biz de kimi nasıl çalıştıracağımızı bilemedik. Bu yasa hafta sonunda çıkartıldı. KHK ile yasa çıktı. Bu yasa bir takım sıkıntıları getirdi. Bir takım sıkıntılar var. Gönül daha düzgün çıkmasını isterdi. Yarın öbür gün başka yasa çıkarsa ve bize bazı yetkiler verilirse, bugün içimize sinmeyen ve aksayan yönler varsa, biz de kendi irademizi kullanarak bunları düzelteceğiz. 489 arkadaşımız müracaat etmiş. Bunlardan 51 tanesi çıkan kanuna uymadığı için sınava girememiş. Sınava giren 350 kişi var. Sınav komisyonuna müdahale etmedik ama bu tahmini olan 350 kişi hakkını kazanmış olabilir. 89 kişi de yarı zamanlı çalışan arkadaşlarımız var. Bunlarla ilgili de çalışma hakları vardır. Zamanı geldiğinde onların da hakları varsa 1 yıldan evvelki hakları var ve o şekilde çalışacak" dedi.

"DEDİKODULARA İNANMAYIN"

İşçilerin süreç içerisinde ortaya atılan dedikodulara da inanmamasını isteyen Atabay, şunları kaydetti: "Dışarıdan gelen dedikodulara inanmayın. Kimse bir tek kişi girsin ya da çıksın diye tasarrufta bulunamaz. Bize güvenin, kimsenin hakkını yeme konusunda ve ben ve tüm arkadaşlarım yetkisini bu yönde kullanmamıştır. Bu işler tabi ki karşılıklıdır. Çalışanlarda olumsuz tavır takınmazsa, bu hakları korunacak. Kanun çerçevesinde herkes kendi hakkını kullanacak. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum. Değişen şartlarda sizlerin lehine olan her şey, yine sizin lehinize kullanmaya devam edilecektir. Sürecin hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, personelin tavır ve hareketleriyle yaptığı işi iyi temsil etmesi gerektiğini belirterek, "Sürecin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu. 
  Toplantının sonunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü adına Başkan Atabay'a, serada üretilen lale hediye edildi.